Cop CIRSO, un espai virtual per atendre necessitats reals

SWOTEl dia 4 de maig, el grup d’entusiastes de la comunitat CIRSO de Tarragona, juntament amb M. Jesús Salido i Virgili Delgado, experts col·laboradors, hem assistit a la sessió de treball i formació tècnica sobre l’anàlisi DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses, Oportunitats) o SWOT, en anglès. M’agradaria fer-vos partícips d’alguns aspectes destacats de la jornada.

Fins ara, utilitzar la tècnica d’anàlisi DAFO com a eina per avaluar i definir estratègies d’actuació era una quimera. A partir d’ara, crec que podem assegurar que és l’eina idònia. No tant sols pel rigor que aporta a l’anàlisi, sinó perquè endevinem que és perfectament compatible amb el treball col·laboratiu, ja que afavoreix la participació de tots sense malmetre el rigor del mètode.

L’anàlisi DAFO centrarà d’ara endavant l’activitat en l’assoliment de l’objectiu de la comunitat, que no és altre que “incrementar l’eficàcia i l’eficiència de les actuacions en matèria de reinserció social en l’àmbit del Camp de Tarragona, involucrant a tots els agents actuants en la diagnosi i definició de propostes estratègiques que donin resposta als problemes i necessitats reals”.

Així mateix, hem pres decisions d’ordre intern i organització de la comunitat que ens posa a punt per iniciar la segona fase, essencialment participativa i productiva en coneixement.  Efectivament, al llarg dels propers mesos, els 90 “experts” membres de la comunitat podrem donar i compartir la nostra opinió experta i personal sobre la difícil tasca de reeixir en els processos de reinserció. Podrem debatre col·lectivament, a través del portal de la comunitat, les opinions publicades. I podrem consensuar les propostes i actuacions que presentarem a finals d’any a la CIRSO.

Tenim al nostre abast, la possibilitat d’obrir i participar d’una àgora virtual, en la qual, 90 professionals, enfrontats dia a dia amb les dificultats inherents a assolir la reinserció de persones amb necessitats reals, comparteixen experiències i milloren la seva eficàcia incrementant el coneixement col·lectiu.

Per últim, els entusiastes i moderadors de la comunitat volem contagiar a tots els membres de la CoP CIRSO l’engrescament de compartir amb altres aquesta experiència, superar dificultats i trobar solucions pràctiques que ens ajudin en la nostra tasca quotidiana.

Sobre la imatge: jean-louis zimmermann © 300px-SWOT_grapheFL BY – NC

Francesc Moreno
fmoreno_espinosa

2 thoughts on “Cop CIRSO, un espai virtual per atendre necessitats reals

  1. Gràcies, Paco. Ha estat un veritable plaer compartir la jornada amb vosaltres. Teniu un gran repte per endavant, però teniu també les eines que us portaran a assolir-lo…i sobretot teniu l’entusiasme que tant el Virgili i jo hem copsat des què ens hem apropat a la vostra comunitat.
    Enhorabona.

    M'agrada

  2. Molt interessant el que comentes. Estaré alerta de tot el que aneu informant… Nosaltres tenim definit el pla estratègic (DAFO, relacions institucionals, direcció estratègica, component humà…) de la feina per un termini de quatre anys. Ens plantejarem adaptar-lo a la comunitat, seguint el mateix mètode (i a un termini més curt). M’has donat una idea. Gràcies!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s