Sobre les comunitats de pràctica i els entorns personals d’aprenentatge

PLE CoP Juristes criminòlegsEls dies 12, 13 i 14 de maig va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada el Congrés Internacional EDO 2010 sobre noves estratègies formatives per a les organitzacions, el qual va desenvolupar-se al voltant de quatre eixos: l’aprenentatge informal, les xarxes socials i el seu potencial formatiu, la creació i gestió del coneixement i l’autoformació.

Evidentment s’hi va parlar del Personal Learning Environment (PLE), o entorn personal d’aprenentatge, concepte que ens va introduir Dolors Reig en el primer seminari d’aquest any i arran del qual la nostra comunitat ha aplicat l’ús de les noves tecnologies des d’aquesta perspectiva per difondre i crear coneixement.  I ens està resultant molt útil, ja que els entorns personals d’aprenentatge, en connectar fonts i contextos, permeten transformar la informació en formació i generar coneixement des d’un plantejament holístic de la realitat a través de les TIC.

Parlant de gestió de la innovació i  coneixement, m’ha semblat força interessant el bloc de José Manuel Castro, especialment pel que fa referència a l’autoformació i als entorns personals d’aprenentatge.

Joan Galeano
Joan Galeano

3 thoughts on “Sobre les comunitats de pràctica i els entorns personals d’aprenentatge

 1. Joan, em sembla un enllaç imprescindible el texte complet de la Comunicació que es va presentar a l´EDO.

  Són 30 pàgines serioses i molt treballades sobre el tema, que basen el plantejament dels PLE al programa i que crec imprescindibles.

  Es va entregar un llibre allà però les vaig publicar a Scribd per tal que les poguessiu descarregar lliurement:

  M'agrada

 2. Gràcies Dolors per l’enllaç a l’article. Jo el tenia en el llibre físic,i la veritat és que com tu dius, imprescindible, sobre aquest tema la seva lectura.
  Una salutació, Joan.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s