Sobre les comunitats de pràctica i els entorns personals d’aprenentatge

PLE CoP Juristes criminòlegsEls dies 12, 13 i 14 de maig va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada el Congrés Internacional EDO 2010 sobre noves estratègies formatives per a les organitzacions, el qual va desenvolupar-se al voltant de quatre eixos: l’aprenentatge informal, les xarxes socials i el seu potencial formatiu, la creació i gestió del coneixement i l’autoformació.

Evidentment s’hi va parlar del Personal Learning Environment (PLE), o entorn personal d’aprenentatge, concepte que ens va introduir Dolors Reig en el primer seminari d’aquest any i arran del qual la nostra comunitat ha aplicat l’ús de les noves tecnologies des d’aquesta perspectiva per difondre i crear coneixement.  I ens està resultant molt útil, ja que els entorns personals d’aprenentatge, en connectar fonts i contextos, permeten transformar la informació en formació i generar coneixement des d’un plantejament holístic de la realitat a través de les TIC.

Parlant de gestió de la innovació i  coneixement, m’ha semblat força interessant el bloc de José Manuel Castro, especialment pel que fa referència a l’autoformació i als entorns personals d’aprenentatge.

Joan Galeano
Joan Galeano

3 thoughts on “Sobre les comunitats de pràctica i els entorns personals d’aprenentatge

  1. Joan, em sembla un enllaç imprescindible el texte complet de la Comunicació que es va presentar a l´EDO.

    Són 30 pàgines serioses i molt treballades sobre el tema, que basen el plantejament dels PLE al programa i que crec imprescindibles.

    Es va entregar un llibre allà però les vaig publicar a Scribd per tal que les poguessiu descarregar lliurement:

    http://www.scribd.com/doc/31317909/PLE-EDO2010

  2. Gràcies Dolors per l’enllaç a l’article. Jo el tenia en el llibre físic,i la veritat és que com tu dius, imprescindible, sobre aquest tema la seva lectura.
    Una salutació, Joan.

Deixa un comentari