IV Jornada de Centres de Justícia Juvenil

IV Jornada de Centres de Justícia JuvenilEl dia 1 de juny, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada va tenir lloc la IV Jornada de Centres de Justícia Juvenil amb el tema ‘Joves i temps de lleure’ i en la qual vam presentar el producte que estem elaborant, Guia d’activitats de lleure per a centres de Justícia Juvenil. Aquest treball pretén ampliar l’oferta de lleure als centres educatius de justícia juvenil i fer-la més homogènia, i també permetre als educadors avaluar aquestes activitats.

La Jornada, presentada per Jordi Samsó, director general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, va comptar amb uns 70 assistents, la majoria professionals d’aquest àmbit, però també altres persones externes. La ponència de la Dra. Anna Berga va ser molt interessant, ja que va tractar dels conceptes i aspectes sociològics associats al binomi lleure i joves.

La nostra comunitat va presentar el producte, va mostrar als assistents algunes de les fitxes d’activitats que estem elaborant i les conclusions a les quals hem arribat pel que fa al lleure dels joves que estan en un centre de justícia juvenil.

La taula rodona es va proposar respondre a la pregunta: Com es pot educar en el lleure? Hi van participar persones que d’una forma o altra treballen el temps de lleure amb joves: Miquel Arboix, educador social de medi obert, Rita Stivala, de l’Associació Cultural FINMATUN, Franscesc Ramírez, de l’Associació AMISI, Jordi Barquinero, de l’Agència Catalana de la Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania i quatre educadors del Centre Educatiu Can LLupià. I ens van explicar les seves experiències en la realització d’activitats i/o sortides de lleure amb els joves. Val a dir que va ser molt gratificant veure la bona feina que fan i com s’impliquen per donar a conèixer als joves alternatives al temps d’oci.

Per part nostra vam aprofitar aquest espai per convidar tots els professionals dels centres de Justícia Juvenil a participar en la CoP i a col·laborar en l’elaboració de la Guia d’activitats de lleure.

La cloenda va anar a càrrec de Luis Javier González, cap del Servei d’Execució de Mesures de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, i esperem que l’entusiasme detectat entre els assistents serveixi d’estímul per fomentar el treball col·laboratiu.

Laura Matas

3 thoughts on “IV Jornada de Centres de Justícia Juvenil

 1. Hola a tots!

  La Laura ha explicat molt bé com va ser la Jornada i ,esperem que en opinió de tots,lo bé que va anar.

  Realment va assistir-hi molta gent i desitgem que fos del seu interés tot el que es va explicar i mostrar.

  Jo només volia afegir un parell de coses:

  – en primer lloc que com a e-moderadores hem d’explicar molt bé que el treball continua i ara esperem que més professionals s’engresquin a treballar de forma col·laborativa i ens aportin propostes,revisions,modificacions etc a les fitxes de la Guia d’Activitat de lleure per a CE de Justicia Juvenil que vam presentar. També hem d’animar a que facin servir la Guía ,a que ens ajudin a que el treball que estem fent sigui útil i s’apliqui.

  – en segon lloc remarcar la satisfacció que dona presentar un treball que s’ha fet entre tota la CoP,que és de tots i que ha de servir per facilitar la feina de tots els professionals que vulguin utilitzar-lo.Cal que s’entengui i es visqui per part de tots com un “producte o treball comunitari” fet per uns quants però per a tothom.

  M'agrada

 2. Felicitats per la Joranda, per lka presentació delproducte, i sobretot, pel producte elaborat.Crec que serà molt úitl no només pel educadros socials de Centres de JJ sino també per la resta d’educadors socials.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s