Jornada sobre TIC, Internet i educació a presons

Windows 7El proper 17 de juny i dins el marc del programa Compartim, farem la jornada ‘Les presons en l’era d’Internet’, sobre l’ús de les TIC i Internet en accions socioeducatives en els centres penitenciaris  i que parteix d’un document de treball que destaca la importància de les noves tecnologies en els processos d’aprenentatge i com hi han esdevingut indissociables.

El document servirà de fil conductor per conèixer les experiències que s’estan duent a terme, tant en l’àmbit europeu com als centres penitenciaris de Catalunya, i al mateix temps orientarà els espais de reflexió i intercanvi a través del quals es podran formular propostes i consolidar línies de treball.

Us avancem alguns dels continguts:

  • Experiències europees en usos de TIC i Internet en activitats socioeducatives en l’àmbit penitenciari, conferència a càrrec de Jürgen Hillmer, del Ministeri de Justícia, Bremen, Alemanya.
  • Presentació del vídeo: L’impacte de les TIC i Internet als centres penitenciaris, que recull les experiències TIC a les presons i els punts de vista dels participants.

I els tres grups de treball:

  • Inclusió, participació i ciutadania digital, inspirat en l’experiència dels Punts TIC-Òmnia dels centres penitenciaris, debatrà sobre les experiències que intenten trencar amb l’escletxa digital i sobre les vies de participació, d’expressió i comunicació que ofereixen les TIC i Internet.
  • L’educació formal, TIC i Internet, que vol potenciar un debat sobre les experiències docents que integren l’ús de les TIC a les aules (les TAC!) i les aportacions que comporta Internet en aquest àmbit.
  • Competències digitals, formació col·laborativa i sostenibilitat, que recull algunes de les experiències del Projecte d’alfabetització digital i dinamització cultural, com ara la utilització del model de desenvolupament de competències proposat per  ACTIC en les accions formatives, la integració activa com a formadors dels mateixos participants i els avantatges de la reutilització d’equipament informàtic i de programari lliure.

Animeu-vos,  la participació és oberta a tothom.

Programa de la jornada (PDF)

Sobre la imatge: Windows 7 © Infodad BY – SA

Julio Zino
julio_zino3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s