X Seminari Compartim

Dimarts, 29 de juny, va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics el X Seminari Compartim.

X Seminari Compartim.JPG

Un llarg i concentrat matí ens va portar les conferències de Luis Suárez, gestor del coneixement i impulsor de comunitats i xarxes socials d’IBM, qui ens va explicar, entre moltes altres coses, com es podia sobreviure sense correu electrònic, tot i que em sembla que molts vam trobar difícil posar-ho a la pràctica. Luis Suárez va detallar-nos els canvis en la nova gestió del coneixement i de les persones.

A continuació Mario Pérez-Montoro va donar pas a una taula rodona en què tres persones amb experiència en gestió de comunitats de pràctiques o bé investigadores d’aquesta temàtica van compartir els seus coneixements amb el públic que hi havia a la sala d’actes:

David Rodríguez, de la Universitat Autònoma de Barcelona, va exposar els factors implicats en la creació i la gestió del coneixement.

Francesca Cañas, que gestiona la comunitat de pràctica EndoBlocLleida, va fer èmfasi en la importància de les persones i va narrar l’evolució des dels inicis fins a l’actualitat de la CoP que gestiona. Cañas va destacar també la plataforma e-Catalunya que els ha permès treballar àgilment sense haver de fer una formació intensiva.

Sandra Sanz, professora de la UOC, va enumerar un seguit d’elements que faciliten el funcionament de les CoP i va posar alguns exemples d’èxit, entre els quals hi havia el programa Compartim.

I després d’una petita pausa, la ponència de Joan Torrent-Sellens, que va desenvolupar un tema tan interessant com les organitzacions a l’economia i la societat del coneixement i les dinàmiques i reptes que tindrem el segle XXI. Torrent-Sellens ens va donar moltes pistes de cap on ha d’anar la nostra organització per situar-se en l’economia i la societat del coneixement.

Us esperem a l’ XI Seminari, que tindrà lloc el 21 de setembre.

Núria Vives

nuria_vives2

5 thoughts on “X Seminari Compartim

 1. Moltes gràcies Núria, per aquest post, que faig extensives a la resta d’organitzadors del X Seminari Compartim, per permetre’ns fer difusió d’EndoBlocLleida. Saps que, tan per mi com pel Dr. Mauricio, és un plaer i un honor poder col·laborar amb vosaltres. Sempre. Una abraçada.

  M'agrada

 2. Malgrat no vaig poder assistir al seminari fins a mig matí he vist els continguts de les comunicacions que em vaig perdre mitjançant els enllaços que heu publicat. Merci!!! Molt interessant…

  M'agrada

 3. Núria, molt bon resum. Em va molt bé perquè no hi vaig poder assistir (aquest mes hi ha més actes i cursos que dies té el calendari :).
  Gràcies també per les referències a l’e-Catalunya de la Francesca i teves, perquè és un just reconeixement al ‘llapis’, que diu la Francesca, que, per sort, ‘no es nota’ i això vol dir que ha anat funcionant molt bé 😉

  M'agrada

 4. La setmana passada vam fer un seminari més per actualitzar dades, informar als iguals d’altres comunitats, veure avanços dels altres, etc… Quan ja era a punt de sortir Núria Vives i Joana Soteras m’insistien de posar un comentari en el bloc respecte d’algun dels temes tractats en la convocatòria que vaig comentar a la trobada.

  El que sempre ens fa reflexionar positivament, al menys sempre ha estat així en la nostra experiència de Compartim, és poder trobar un instant per a aturar-nos i reflexionar sobre el ja fet, veure com han anat les coses, i especialment parlar de com s’han fet. A partir d’aquí què ha canviat, què s’ha incorporat de positiu a l’organització, on ha estat la millora.

  Doncs la resposta, sempre s’orienta cap a la maduresa d’uns i d’altres: l’organització ja sap el que les comunitats ofereixen, coneixen les possibilitats i malgrat les dificultats deixa fer, orienta els continguts, dóna suport als procediments, però continua col·laborant a la seva manera i s’aprofita de tot. De l’altra part, els grups de treball de cadascuna de les comunitats impulsa noves accions, manté la motivació com a font d’energia, assoleix compromisos, entrega el seu temps i treball al projecte.

  Però i aquí està la reflexió tots dos, dins d’un àmbit de tolerància i relativa confiança, interactuen i de manera serena per apropar posicions, actituds i objectius. Ni l’Administració és tan exigent com al principi en matèria de control d’objectius i procediments, ni els membres de la comunitat son tan zelosos de la seva activitat i producció. Uns i altres d’una manera serena apropen objectius i procediments, perquè el que realment interessa són els resultats, la producció, la metodologia i el guany de millora assolit.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s