Reunions virtuals

forumUs vull comentar un experiment que ha funcionat relativament bé en la comunitat de pràctiques de Medi obert de justícia juvenil.

Amb l’objectiu de dinamitzar la participació dels membres del grup en la plataforma es proposà la realització del que anomenem “reunions virtuals”. Aquestes consisteixen a establir una connexió al fòrum del nostre grup un dia a unes hores determinades per debatre conjuntament un tema concret.

El mecanismes es senzill: l’e-moderador fa una crida, via e-mail, a tots els membres del grup. El correu amb la convocatòria pot contenir un enllaç al fòrum per facilitar-ne la connexió i l’accés.

El dia i l’hora de la convocatòria el moderador obre un tema al fòrum en què els participants hi van dient la seva. (Un petit problema és que el fòrum no s’actualitza automàticament i cal entrar i sortir del tema per veure els últims comentaris i les últimes aportacions). Un cop acabada la reunió virtual es bloqueja el tema proposat i ja no s’hi poden fer noves aportacions.

Sembla que fins i tot a algunes persones refractàries a utilitzar regularment la plataforma, el concepte de “reunió virtual” els va agradar. Altrament, alguns participants a les reunions virtuals posteriorment s’han animat a fer consultes i aportacions a la plataforma d’una forma més continuada.

Aquest any 2010 en el grup de Medi obert de justícia juvenil hem convocat tres reunions virtuals amb un total de 51 aportacions i 466 consultes.

Sobre la imatge: jasoncooper © ForUM is here! BY – NC

Bonaventura Baro
bonaventura_baro

4 thoughts on “Reunions virtuals

 1. Bona idea la de la comunitat de Medi obert de justícia juvenil!! Llàstima que el fòrum no s’actualitzi de forma immediata, però pot ser una manera de dinamitzar les comunitats, que tant costa!!

  Miraré d’incorporar la idea al grup d’Educació emocional de la comunitat d’Educadors/es socials de l’àmbit penitenciari. Ja explicaré com funciona l’experiència!! Està clar que un dels majors reptes que tenim a la plataforma és la participació dels companys/es i la seva resistència a les TIC!!!!

  Gràcies per l’aportació, la idea i la voluntat de donar-ho a conèixer!!!

  M'agrada

 2. S’han d’experimentar coses i veure si encaixen en el tarannà del grup. Que bé que us funcioni: felicitats! Trobo que pot ser més àgil que tota una tarda amb emails amunt i avall… 🙂

  M'agrada

 3. Caram que interessant, especialment els resultats que heu obtingut! Me l’anoto…En el cas de la meva comunitat li veig però una petita pega, atès que pràcticament tots compartim espai físic, per la qual cosa potser és fins i tot més senzill trobar-nos una estona presencialment. Però ben ideat, i celebro molt que us hagi funcionat. Gràcies per compartir-ho amb nosaltres.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s