El Projecte de reforma del registre civil a les Corts

4194765391_32130cdbbfEl Consell de Ministres va donar llum verda el proppassat 23 de juliol a la remissió a les Corts del Projecte de llei del registre civil. En la nota de premsa del mateix Ministeri de Justícia, es resumeixen els punts clau en què es fonamenta la reforma:

– modernitzar la institució amb un ús intensiu dels aplicatius informàtics
– facilitar-hi l’accés als ciutadans tot garantint millor els seus drets
– promoure una desjudicialització racional

Aquests són els eixos bàsics d’un decidit procés de canvi del qual, bé podríem concloure, la desaparició d’una tipologia documental tan emblemàtica, com és el clàssic llibre de família, n’exemplifica l’abast.

Nota de premsa del Ministeri de Justícia (PDF)

Sobre la imatge: Stay connected © salfordpgrs BY – SA

Xavier Gayán
xavier_galan

One thought on “El Projecte de reforma del registre civil a les Corts

  1. Una gran notícia, Xavier, que ve a confirmar la modernització de l’Administració de justícia: la desaparició del llibre de família no deixa de ser un símptoma dels canvis que ens esperen no només a l’Administració de justícia. Ha començat el pas cap a l’Administració electrònica i ja no podrem tornar enrere.

    També trobo remarcable el fet que, a partir d’ara, la direcció del registre civil es configuri com un òrgan administratiu i no judicial, com fins ara (sincerament, sempre he pensat que no tenia gaire sentit).

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s