Redecorant el nostre bloc

Chris Brogan
Chris Brogan

Chris Brogan ha publicat al seu bloc un post sobre la necessitat de valorar els nostres blocs com si fossin propietats immobiliàries: hem de preguntar-nos quines en són les parts més valuoses, i quina tria farem a l’hora d’utilitzar aquesta propietat.

L’autor proposa que tinguem en compte aquests petits detalls, que, a la pràctica, tenen una gran rellevància tant pel que fa a l’aspecte com pel que fa a la usabilitat de les pàgines:

  • La capçalera ha de ser lleugera. Si és massa gran es menja gran part de l’espai principal i és més costós arribar a llegir el primer post del bloc.
  • La part superior dreta. A la majoria dels blocs és l’àrea més valuosa, la de la “crida a l’acció”, on val la pena posar els enllaços per subscriure-s’hi, per involucrar-se, etc.
  • Les barres laterals. Cal evitar posar-hi molt contingut o molts enllaços que apartin els visitants del bloc. Es tracta d’utilitzar-les perquè la gent se centri en allò que és important per a nosaltres.
  • Els distintius i la imatge. Hem de decidir en quina mesura volem mostrar-los: no és massa bona idea donar la imatge que estem preocupats en excés pel reconeixement social.
  • El nostre bloc com a propietat. Si pensem en un bloc com a lloc de trobada, hem de tenir en compte que cada dada que publiquem per als usuaris pot fer augmentar o disminuir el valor del nostre bloc. L’admissió o no de comentaris és un cas paradigmàtic.
  • Hem de fer allò que volem fer, però de manera reflexiva. Cada cosa que fem a la nostra pàgina és una elecció, i cada elecció porta aparellada unes conseqüències. Cal, doncs, fer les accions adequades per obtenir les reaccions que volem.

Núria Vives

nuria_vives2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s