Un exemple de la democràcia o llibertat de la xarxa

Web del Parlament EuropeuNo és nou aquest moviment en defensa de la presència del català a les institucions, i en concret, aquest moviment ja m’ha arribat tres vegades a la meva pantalla.

Curiosa iniciativa que substitueix la no presència del català a la UE i que gràcies a les visites i consultes de la gent, fa que encara estigui viva.

Web del Parlament Europeu

Aquest lloc web és una traducció calcada, perfecta i impecable del web del Parlament Europeu feta per un jove de Lleida. Ho sembla, però no és el web oficial.

El Parlament Europeu ha denunciat el plagi i vol fer-ne tancar la versió catalana. Fins ara no l’han tancat perquè s’han quedat sorpresos en comprovar les moltes visites que està rebent. Per tant, passa -si us plau- aquesta informació als teus contactes: com més visites, més possibilitats hi ha que s’ho repensin !

Llengües com el letó, l’estonià, el finès o l’eslovè, així com el maltès -que no arriben al mig milió de parlants- tenen l’estatus de llengua oficial a Europa. En canvi el català, amb uns 9.500.000 parlants, és la desena llengua europea en importància i no té encara cap reconeixement en l’àmbit europeu.

Joan Galeano

Joan Galeano

One thought on “Un exemple de la democràcia o llibertat de la xarxa

  1. Joan: com que tenim la “sort” de viure en un estat plurilingüe on la nostra llengua és cooficial (com si diguéssim de segona) amb una altra molt més oficial, doncs ens toca no ser oficials a les més altes instàncies. La iniciativa de la persona que va fer la traducció és lloable (molt lloable!) i no crec que trobin cap argument decent per tancar la pàgina, però el dia que se’n cansi, doncs ens quedem sense web no oficial del Parlament europeu!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s