XI Seminari Compartim: i realment va arribar l’hora dels emprenedors

Eduardo Manchón, Jesús Martínez i Marc CercósPocs seminaris captiven tant l’audiència (també la que va seguir l’acte en línia) com va passar ahir a l’XI Seminari Compartim. Tot i que sovint insistim que cal fer sessions i seminaris de format més reduït, l’XI Seminari va passar d’una tacada sense adonar-nos del transcurs del temps per l’interès que van despertar totes les històries que ens explicaven els ponents.

L’esperat Fabián Martín, el campió del món en pizzes, ens va explicar com es va reinventar, com va passar de ser boxejador a cuinar unes pizzes de qualitat i amb ingredients diferents. Franc Ponti, director del Centre d’Innovació d’EADA, ens va enganxar explicant-nos que, contràriament al que hem sentit sempre, ‘Si funciona, canvia-ho’ i ens va donar algunes pistes i suggeriments per innovar.

Després d’una petita pausa, calia escollir entre tres tallers que es van fer simultàniament: mentre Dolors Reig explicava d’una manera molt pràctica com crear entorns personals de treball, Agustí Brañas analitzava els factors que composen el nou estil de lideratge a les xarxes socials i Anna Cabañas ens sorprenia parlant (i posant en pràctica) sobre estratègies i eines per desenvolupar idees i com dur-les a la pràctica en el context de l’Administració pública.

El matí va acabar amb dues noves intervencions sorprenents: la joventut dels ponents envaia la sala d’actes. Eduardo Manchón, cofundador de Panoramio, i Marc Cercós, confundador d’EyeOS, explicaven amb una humilitat increïble dos projectes que han triomfat en l’àmbit internacional i en els quals han participat o adquirit dues empreses de la importància de Google i IBM, respectivament.

La sessió de la tarda, en un àmbit més reduït, ja que era una sessió de treball per extreure coneixement a partir de l’experiència dels cinc anys recorreguts al programa Compartim, va ser magníficament conduïda per dos consultors experts, María Jesús Salido i Amalio Rey, i el suport i assessorament de Dolors Reig. Van conduir la reunió àgilment i d’una manera molt amena, participativa i didàctica.

La participació dels e-moderadors i el coneixement abocat al concurs d’idees que havia tingut lloc prèviament i que Salido, Rey i Reig havien analitzat i sintetitzat en un mapa mental i l’experiència de tots els e-moderadors que van participar en el debat, afegint el seu granet de sorra, és el germen d’un capítol del llibre en què estem treballant sobre la modelització del Compartim.

Després de quasi tres hores de conversa ininterrompuda, alguns encara vam marxar amb la sensació que hauríem necessitat una estona més per acabar d’arrodonir-ho tot plegat.

Des d’aquí, la meva enhorabona al Jesús Martínez, responsable de l’organització de l’acte, i a tot el seu equip per un Seminari Compartim del qual només he sentit comentaris elogiosos a la Xarxa i al mateix Centre d’Estudis Jurídics ahir.

Núria Vives

nuria_vives2

20 thoughts on “XI Seminari Compartim: i realment va arribar l’hora dels emprenedors

 1. Jornada memorable. La quimica entre ponents, i entre ponents i public va funcionar, tant al matí com a la tarda.Vam rebre moltes felicitacions. De vegades, surten coses així. Jo personalment, ahir vaig aprendre moltes coses.

  M'agrada

 2. Felicitats Jesús. Jo també vaig aprendre moltíssim ahir. Un seminari magnífic, una jornada molt motivadora, estimulant i engrescadora que et fa renovar l’entusiasme i multiplica les ganes de seguir treballant en projectes innovadors, malgrat les dificultats. Un plaer. Moltes gràcies.

  M'agrada

 3. A mi també em va semblar una jornada rodona. D’una banda, la passió i l’entusiasme dels ponents del matí va ser molt inspiradora. De l’altra, vull destacar el taller al qual vaig assistir i que va conduir l’Anna Cabañas. Em sembla que ens va remoure les consciències a tots perquè les idees i estratègies que donava per innovar a l’Administració no eren grans paraules, sinó que efectivament es poden anar aplicant de mica en mica.

  I la sessió de la tarda també em va sorprendre per la capacitat del tàndem María Jesús Salido i Amalio Rey per esprémer al màxim les idees dels e-moderadors, posar-les en solfa i donar-hi el contrapunt.

  Algunes de les idees que m’enduc de la sessió de debat:
  – No es poden mesurar de la mateixa manera les CoP perquè cada una és diferent i tenen sostres de participació diversos (per exemple, hi ha col·lectius professionals on la innovació és una constant i n’hi ha d’altres en què els canvis són gairebé inexistents).
  – Cal establir indicadors de procés i no tant de resultats.
  – S’ha d’anar cap a la innovació oberta aplicada a les CoP: enfocament transversal, col·laboració entre CoP diferents i comunitats obertes a ciutadania i a interns.
  – Hi ha massa èmfasi en el coneixement expert quan és molt important el coneixement vivencial.

  M'agrada

 4. Un bon apunt, Núria: reflecteix perfectament el que ahir vam gaudir tots plegats. Saps que segueixo el Compartim des de fa temps i que admiro la iniciativa (la considero envejable i un model per a altres administracions). Poder-ho fer, aquest cop, des de l’altra banda ha estat una experiència engrescadora. Gràcies a tots els que ho feu possible.

  M'agrada

 5. Felicitacions reiterades, Jesus i equip de Compartim. La proposta de jornada la vaig trobar espectacular i així va ser. Tot i que us vaig seguir des de Lleida a través de la retransmissió en directe també ens va arribar la passió i l’estímul que els participants transpuaven. Només donar-vos les gràcies per aquestes oportunitats de gaudir aprenent que ens oferiu.

  M'agrada

 6. Completament d’acord, Núria. Vaig tenir la sort de presenciar un dels millors seminaris des que el programa es va posar en marxa. Com sempre, un plaer poder compartir aquest procés d’aprenentatge. Felicitats i endavant!

  M'agrada

 7. Hola a tots,
  Realment va ser un dia molt eriquidor. Perquè no felicitar l’esforç que feu per organitzar aquests seminaris, i tant que si. la meva opinió és que ens donen una formació de molta qualitat com a e-moderadors.
  El matí va ser enriquidor, i la tarda am va ser molt útil per ubicar-me de nou i plantejar com continuar i compartir opinió.
  Una salutació, Joan.
  Per cert, el bloc d’Amalio és força interessant.

  M'agrada

 8. Una molt bona jornada, tot i que no vaig poder assistir-hi a la tarda. Per la descripció que ens fa la Nuria del programa, veig que totes les exposicions van tenir un denominador comú: posar-li emoció i innovació a l’hora de transmetre coneixements.
  Evidentment, per renovar i mantenir l’entusiasme del programa “Compartim”, jornades motivadores d’aquest calat son una molt bona pràctica. Les meves felicitacions a l’equip de nous projectes del CEJFE per la sabiduria d’elecció dels ponents.

  M'agrada

 9. Sempre les Jornades del Compartim són molt interessants i aquesta ha estat, a més a més, molt rodona (i no em refereixo només a les pizzes!) en les teories i les pràctiques: una sàvia combinació que heu aconseguit. Ens anima molt i ens suggereix moltes idees.
  Felicitats i endavant!

  M'agrada

 10. Jo malauradament em vaig perdre la sessió del matí per qüestions insalvables (tot i que miraré de recuperar-ne els continguts si en pengeu els vídeos). Sentint-vos parlar de la jornada encara me’n fa agafar més ganes. Totalment d’acord amb el Joan que doneu una formació als e moderadors d’alta qualitat.
  Quant a la tarda, va ser molt interessant escoltar el que es va dir. Jo sóc de les de cuina a foc lent, així que encara li vaig donant voltes a tot plegat…

  M'agrada

 11. Ha estat un molt bon dia per disfrutar d’altres entusiasmes,
  per a repensar coses que és donen per fetes,
  i per somiar el que demà podem fer realitat.
  Un 10 per a la modelització de Ma Jesús, felicitacions a la sagacitat d’Amalio,
  i moltes gràcies a la Dolors que sempre ens entèn i ens acompanya.
  Fins a la propera!

  M'agrada

 12. A mí també em va agradar molt aquest Seminari. Va resultar tot plegat com més rodó i, cosa
  important, més encoratjador que altres. I crec que va ser per la barreja entre teoria
  i vivència. Es van explicar “històries” reals i això anima en la teva pròpia història. Felicitats Jesús i
  resta de l’equip i col·laboradors que feu possible tot això, que “impulseu” als e-moderadors, que
  “impulsen” a les CoPs, que impulsen aquesta trajectòria de models nous.

  M'agrada

 13. Jesus, Nuria:
  Ha sido un placer enorme compartir con vosotros esta experiencia. Sabía que íbamos a disfrutar. Los dinamizadores son majisimos, y hay mucha calidad humana. 5 años es mucha tela. No conozco otro programa de este tipo que pueda mostrar ese palmares, y que siga mejorando con el tiempo. Me impresionó vuestra humildad, y esa intención de seguir superandose. Jesus, enhorabuena, puedes sentirte muy orgulloso con lo que estas consiguiendo. Quizas no te des cuenta porque estas adentro, pero visto lo visto, chapeau. He aprendido mucho escuchando vuestras intervenciones, y tambien preparando la ponencia, asi que os debo una. A Ma. Jesus le agradezco la sintonía y su generosidad por regalarme tiempo que era suyo. A Francesca por la ayuda que me prestó en las reflexiones previas. Aquí me tenéis para lo que haga falta… y otra vez, ¡¡enhorabuena!!

  M'agrada

 14. Felicitats Jesús per aquest memorable seminari! L’enhorabona Núria per la ressenya, que reflecteix fidelment el que vam viure. Com que em vaig perdre les pizzes d’en Fabián, vaig ser dels que ens vam quedar assaborint fins a l’últim moment de la jornada. Gràcies també als ponents, e-moderadors, coordinadors i seguidors del programa a altres departaments i organitzacions. Sou magnífics!

  M'agrada

 15. Amalio, es verdad, a veces se produce una quimica especial entre los ponentes y los asistentes.
  Habiamos hablado de hacer un debate ” a tumba abierta” para señalar aquellos aspectos en los
  que no podiamos seguir avanzando, y que nos estresaban bastante; despues del seminario, – y es
  cierto, hemos visto nuevos caminos e itinerarios. Y todo ello de forma natural, gracias a vuestra maestria.
  Creo que la modelizacion, en la que estamos embarcados, ahora tiene ya buenos augurios. Gracias de

  M'agrada

 16. Una bona jornada gràcies als organitzadors, ponents, col·laboradors i companys de les comunitats
  del programa. Innovar a l’Administració és possible i tots els que esteu treballant des de fa temps
  podeu servir d’exemple motivador.

  M'agrada

 17. Jornada molt interessant al matí , escoltar l’esperiència d’aquests “reals” emprenedors va ser impactant !!!. A la tarda empatizo en que es va iniciar un debat molt útl i necessari i es va quedar curt de temps. Van sugir moltes aportacions dignes de una reflexió més profunda, comparteixo la vivencia que la riquessa del nostre treball esta en el procés , el producte es una part.

  Realment el Programa Compartim es un eina “super” per avançar en el coneixament
  Felicitar als organitzadors i als ponents, una abraçada als companys.
  Ansel

  M'agrada

 18. A mi em va encantar i em va motivar moltíssim la conferència, xerrada, etc… de l’Amalio Rey,
  em va donar moltíssimes idees i va ser molt, molt motivador. Feia temps que no trobava algú que
  a mi, m’arribés tant a la psique per a fer-la treballar. Merci.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s