El programa Compartim a Vélez-Málaga

toastHe estat dos dies a Vélez-Màlaga, al I Encuentro Nacional de Experiencias y Buenas Prácticas en Pactos, Acuerdos de concertación y Redes de Trabajo Colaborativo, convidada per l’OALDIM, de Vélez-Màlaga, per tal d’explicar l’experiència del programa Compartim.

He tingut la sort de conèixer de prop Borja Marcos, que ens va explicar un projecte interessantíssim que ha engegat la Federación de Municipios i que es diu Goblonet (el qual tothom anomenava Globonet, curiós!). “Gob” de gobierno, “lo” de local, insistia en Borja, i no hi va haver manera que algú ho pronunciés correctament. El projecte està basat en un gestor de continguts desenvolupat específicament per a aquest projecte i li treu molt de profit al sistema d’altres xarxes socials (eines de recomanació, RSS, publicació de notícies, fins i tot videoconferència). Li vaig prometre a en Borja que m’hi donaria d’alta i ja ho he fet.

Isabel Heredia, amb qui ja ens havíem posat en contacte feia dies a través de la pàgina de Compartim a Facebook, va explicar un projecte que abasta un àmbit més petit, però que vaig sentir molt de prop, ja que me’l van explicar directament algunes de les participants: orientadores laborals de diferents municipis de Màlaga. Hi ha una extensa xarxa de gent que es dedica a aquesta feina, però que treballen de forma separada. Els vaig suggerir algunes idees per treballar col·laborativament i també els vaig explicar la nostra experiència. Isabel ens va parlar de la xarxa Redatodacosta.

La cirereta del pastís la va posar Alfonso Alcántara (més conegut com a @yoriento a Twitter, sobretot, però també a altres entorns a Internet). Amb una explicació ameníssima i divertidíssima de l’ús de les xarxes socials des del Servei Andalús d’Ocupació, mirant de fer entendre un nou model d’Administració, però també un nou model de funcionari i de societat va apassionar la majoria d’assistents a l’acte.

En fi, una curiosa estada a Màlaga on no només vam compartir coneixements, sinó també pescaíto frito i algun gotet de vi.

Sobre la imatge: Happy Party People Toasting Cheers Holding Champagne Glasses (c) Pink Sherbet CC BY – 2.0

Núria Vives
nuria_vives2

3 thoughts on “El programa Compartim a Vélez-Málaga

  1. I també és interessant escoltar les dels altres, Joan. Vaig recollir algunes idees molt bones de l’Alfonso Alcántara, però també d’altres ponents que explicaven les seves experiències. I el pescaíto… és que no em podia estar de dir-ho 😛

    M'agrada

  2. Kimber – I’m not sure they have it much better with Sarkozy in France and wastahisfhce in England… The whole universe is swinging to the right.Citizen – Wouldn’t that look a bit hypocritical, seeing as we’ve just elected a conservative government?BB – Amen to that! We’re all a bunch of lefties we are.Rachel – Meh, we’re used to being ignored by the US. What it means is simply that the conservatives haven’t got the majority of seats so the combined opposition can force a non confidence vote or something and we start the whole election rigmarole again. The idea is that with a minority government the conservatives can’t necessarily do whatever they want since they need the opposition to work with them. Which can be a good thing, except it tends to paralyze the government from getting anything done. If they don’t give the other parties enough, they’re out, since the others will vote against them. Usually a minority government lasts more or less a couple of years rather than the usual 4. Of course, the conservatives tend to govern like they’re a majority government anyway and the others let them. It’s just more of the same bullshit except we have to go through an election sooner than usual. It’s not like it changes anything except the cost to the taxpayers of the election circus.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s