Liderar per generar intel·ligència ecològica

En el meu bloc he publicat un post sobre la jornada de formació per a e-moderadors “Liderar per generar intel·ligència ecològica” que va tenir lloc al Centre d’Estudis el dia 11 de gener, a càrrec de Marcelo Lasagna, on es va parlar del concepte ‘intel·ligència ecològica’, que Daniel Goleman defineix en el seu llibre com «la capacitat de percebre les connexions entre les activitats humanes i totes les seves conseqüències en els sistemes naturals i socials.»

La ponència es va articular al voltant de dues àrees: comprendre i experimentar la intel·ligència ecològica i re-interpretar el lideratge i aplicar-lo en la major mesura possible. Segons Lasagna, opinió que jo també comparteixo, no podem solucionar els problemes de les relacions humanes amb la tecnologia. Hem de tenir clar que rere els rols hi ha persones i les persones formen part de la “comunitat de pràctica natural” de tota organització.

Inteligencia ecológica en las organizaciones públicas

Ignasi Alcalde
ignasi_alcalde

2 thoughts on “Liderar per generar intel·ligència ecològica

  1. Hola Ignasi. Ha estat interessant aquest taller. Amb aquest concepte ens ha marcat un cop més, una de les conseqüències de trasformació en la que vivim, i quins valors i punts de vita es van instaurant cada dia. Important tenir aquests punts de visa si es vol tenir una idea de cap on van les organitzacions i cap on hem d’anar el que en formem part.

    Una salutació, Joan.

    M'agrada

  2. Us felicito per aquest taller al qual vaig tenir la sort de poder anar…i participar.
    Si ja de per si sol el concepte d’intel.ligència ecològica de tant senzill que és et dóna una “bofetada perquè recordis que cal tenir-la ben present” el taller també em va permetre rebre una altre “bofetada” en fer-me reflexionar sobre el perquè i com de senzill espot fer per liderar “ecològicament”. Moltes gràcies per deixar-me participar.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s