Nou sistema de monitoratge de les comunitats de pràctica

El passat 3 de març vam fer la presentació a l’Expoelearning 2011, a Madrid, del nou sistema de monitoratge de les comunitats de pràctica del programa Compartim.

Aquest sistema, que s’ha anat desenvolupant al llarg del mes de febrer a través d’un procés d’investigació i de participació amb els e-moderadors de les comunitats de pràctica, es va presentar als responsables de les comunitats l’1 de març al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

El monitoratge permet, mitjançant un únic formulari de Google Docs, la recollida de dades quantitatives provinents de les estadístiques de la plataforma e-Catalunya, així com d’altres fonts, com ara les actes de les reunions presencials, les comunicacions en línia a través d’altres eines externes a la plataforma, com Moodle, o bé les comunicacions en el mateix lloc de treball entre els professionals que hi participen.

Aquest formulari l’alimentaran els mateixos e-moderadors i permetrà fer un seguiment mensual de les activitats de totes les comunitats de pràctica, i també una anàlisi comparativa entre les comunitats per analitzar quines són les claus per optimitzar-ne el funcionament.

D’altra banda, i amb l’objectiu d’aprofundir en l’impacte que les comunitats de pràctica tenen, tant en l’àmbit de la formació personal, com del col·lectiu professional i de la vida de l’organització, s’ha creat l’espai ‘Narratives d’èxit‘ al bloc on es recolliran els diferents tipus de narratives en format audiovisual i/o textual, que permetran desenvolupar els indicadors d’impacte i la parametrització posterior del ROI que l’Administració obté amb el funcionament de les comunitats de pràctica.

Sobre la imatge: Ben Grossman at SMJNYC (c) Rob Blatt CC BY-NC 2.0

Paco Molinero

2 thoughts on “Nou sistema de monitoratge de les comunitats de pràctica

 1. Molt bona i útil feina Paco. Ara toca acompanyar la posada en marxa i desprès analitzar i treure conclusions.
  Vaig rebre moltes felicitacions al expo-elearning, sobretot fent valoracions de la feina feta des del punt de vista d’ús d’eines gratuites i del que comporta d’estalvi en persones i aspectes burocràtics.
  Felicitats (de nou)

  M'agrada

 2. Un bon resum, Paco. A mi em va sobtar molt l’expressió de la gent que en sabia (sobretot el grupet de la Diputació de València) quan vam comentar que tot això ho havíem fet amb Google docs: el tecnòleg va pensar que de tan obvi com era, no hi hauria pensat mai. Hem fet innovació en eines, oi?

  Cada dia m’agrada més!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s