IV Jornada d’Educadors Socials de Centres Penitenciaris

Feia molt de temps que no deixava caure per aquí, un any intens i amb forces canvis n’ha tingut bona part de culpa. Avui torno per convidar-vos dimecres, 23 de març, a la IV Jornada de la d’Educadors Socials de Centres Penitenciaris, que es farà al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Us vull confessar una cosa. Any rere any, i ja en portem uns quants, quan acaba la Jornada penso que no podrem tornar a conjugar els factors que ens permeten continuar endavant amb el projecte Compartim. I cada any m’equivoco. La generositat d’una bona part del col·lectiu, la seva implicació i entusiasme, l’experiència i el saber fer ens fan repetir. Així doncs, aquí ens teniu, preparats per presentar-vos el resultat d’un any de feina: dos nous programes socioeducatius i un dels primers que vam fer, el d’Educació intercultural, passat a format digital en col·laboració amb la comunitat TIC i presó, per treballar de manera transversal l’alfabetització digital.

Per a aquesta edició, ens hem marcat un objectiu, vincular tot el col·lectiu a la comunitat, amb un programa, al nostre entendre, força engrescador. A banda de presentar la feina feta, tindrem l’oportunitat d’escoltar Pere Soler, professor del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona, en la conferència “Fer d’educador avui. Oportunitats entre els mites i les dificultats”. I acabarem amb cinc tallers: tres d’ells per aprofundir en la temàtica dels programes presentats; un altre per agafar una altra perspectiva en el tema de gènere; i el darrer, perquè companys de diferents centres ens puguin presentar noves maneres de treballar. En aquest darrer, farem també un making off de com s’elabora el butlletí Infoeducadors i començarem a fer el número 13 amb les aportacions dels assistents a la Jornada.

Suposo que en finalitzar la Jornada em faré la mateixa pregunta de cada any. I espero també obtenir la mateixa resposta. Moltes gràcies a tots el qui ho feu possible.

Programa de la Jornada

Sobre la imatge: Untitled (c) Joost J. Bakker IJmuiden CC BY-NC 2.0

Susana Gracia

4 thoughts on “IV Jornada d’Educadors Socials de Centres Penitenciaris

 1. Ara mateix m’hi apunto. Jo he sentit campanes d’algú que m’ha dit que teniu intenció de tuitejar la Jornada i que fins i tot ja havíeu triat la hashtag per fer-ho. És veritat? Ens dieu la hashtag?

  Espero que vagi bé la Jornada: jo hi penso assistir. Ara mateix m’hi inscric!

  M'agrada

 2. Núria, la hashtag serà #educadorscp, a proposta d’una bona amiga, per cert. Jesús, jo també penso que serà una gran jornada, a més hem incorporat alguna novetat com ara el taller 5, un espai a diposició dels educadors per a presentar altres maneres de treballar.

  M'agrada

 3. Susana, moltes gràcies a tu i al compromís que has assumit cap el nostre col·lectiu el qual no passa desapercebut per molts companys i companyes que volem acompanyar-te en aquest viatge i que també volem fer encomanadissa la il·lusió i el somni d’una professió que tan ens apassiona, malgrat tot.
  Crec també que serà una gran jornada on hem d’aprofitar per trobar-nos, i continuar creant i recreant complicitats. Apa, ara venen els nervis de posar a punt la maquinària però segur que el gaudirem!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s