La Jornada d’Educadors Socials, un gran dia

Un altre cop aquí. Enfeinada cercant les paraules que m’ajudin a explicar-vos com va anar la IV Jornada dels Educadors Socials de Centres Penitenciaris. I no sé si me’n sortiré. Potser seré capaç de fer-vos-en la narració, crec que fins aquí puc arribar, però del que no estic segura és si sabré transmetre-us els sentiments, l’entusiasme i les ganes renovades de continuar treballant dels assistents a la trobada. Sigui com sigui, he de començar, necessàriament, per donar les gràcies a tots els que la van fer possible. Primer, als participants. Vam tenir un gran èxit de assistència, més de 160 inscrits, entre els nombrosos educadors i educadores, professionals d’altres àmbits i col:lectius i, fins i tot, d’altres comunitats autònomes.

En segon lloc, gràcies a Miguel Angel Esteban, cap del Servei de Rehabilitació, per la presentació, propera i acurada, que va fer de la nostra comunitat i donar suport a la feina feta. Agrair la tasca dels grups de treball ja costa més, segur que em quedaré curta. La seva implicació i generositat amb el col·lectiu és impagable. Les tres coordinadores dels grups d’aquest any, Lorena, Montse i Elisabet, van fer-nos cinc cèntims dels nous programes i als tallers posteriors estava previst aprofundir de manera pràctica en els continguts. I per fi arribem al ponent, Pere Soler, professor del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona. Magistral, proper, engrescador, motivador… Crec que les paraules utilitzades per una companya en acabar la seva intervenció es fan ressò del sentiment general: «Gràcies perquè necessitava escoltar el que avui ens has dit. Ens ha emocionat i ens ha donat més raons per seguir endavant en una feina tan apassionant, plena de reptes i oportunitats.»

Després, la pausa i els tallers. Però d’això, ja us en parlaran amb més detall els seus coordinadors. I un últim apunt, a la Jornada van venir companyes de l’àmbit penitenciari del País Valencià i que se’n van assabentar a través del CEESC. Ens comentaven que encara veien com una utopia fer algun dia el que per a nosaltres ja és una realitat i van aprofitar per convidar-nos a presentar la comunitat al Congrés Estatal d’Educació Social que tindrà lloc a València el 2012. Allà estarem. Què més puc dir? Tot plegat va fer que la Jornada sortís rodona, just el que es mereix aquest gran col·lectiu, vital, dinàmic i innovador.

Programa de formació per a agents de salut a l’àmbit penitenciari [PDF, 238,18 KB.]
Programa d’educació emocional en l’àmbit penitenciari: les competències socials [PDF, 492,72 KB.]
Eines de suport per a l’educador social en el Programa d’educació emocional [PDF, 78,69 KB.]

Sobre la imatge: Balloon Fiesta #4 (c) Randy Pertiet CC BY-NC 2.0

Susana Gracia

7 thoughts on “La Jornada d’Educadors Socials, un gran dia

 1. Felicitats al grup d’entusiastes de la CoP d’educadors socials dels centres penitenciaris del Departament de Justícia!!! Sou un exemple per al conjunt de l’Administració per haver convertit en més eficients els processos en els quals incidiu, per innovar contínuament en la gestió dels serveis i per mantenir la vitalitat del treball col·laboratiu després de més de cinc anys de feina. Ànims; seguiu amb aquesta empenta. Per part meva continuaré explicant, amb dades a la mà, la rellevància del que esteu fent!

  M'agrada

 2. Ho venim explicant sovint, heu arribat més enllà del que es preveia. Ara ens toca mirar ( i aprendre) que és el proper que fareu.
  Felicitats de nou. Va ser una Jornada fantàstica que ens vau transmetre més ganes encara de continuar.

  M'agrada

 3. Primer de tot, Susana, està clar que te n’has sortit i que la vostra CoP, com els globus de la foto, cada dia està més enlairada i va amunt, amunt, amunt…

  Dimarts, allà, entre tants educadors, em vaig sentir com si jo també fos una educadora. A alguns ja us coneixia i us segueixo de fa temps, però al taller que vaig assistir dues noies van explicar l’experiència de dinamització cultural que estan duent a terme amb els interns a Brians 1 i Brians 2. I em va encantar perquè elles mateixes estaven orgulloses que l’activitat funcionés, que motivés les persones que s’hi apuntaven. Crec que encara teniu corda per a temps i moltes coses per explicar i molt coneixement per difondre. Enhorabona!

  I jo també us deixo musiqueta: http://www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY

  M'agrada

 4. Realment penso que va ser una bona jornada. Es van veure cares de satisfacció i vem poder conèixer a nous “fitxatxes”! Des d’aquí vull fer un reconeixement a tots els educadors/es que han participat en l’elaboració d’aquests materials malgrat els temps que estem visquent, les retallades i les dificultats quotidianes. I, com no, a totes les persones que fan possible, “darrera de les càmeres” que avui poguem tenir aquests programes a les nostres mans.
  Endavant, edukes!!!!

  M'agrada

 5. ClydeRowing@totruful seriously mate, thats a bit daft. It’s only lrlaey been acceptable for women to be do sport for a century or so, therefore womens sport has not had the time to develop as mens has. Especially with dinosaur attitudes like yours around. What is the matter with women entering open competitions, especially if they have a physical disadvantage? Maybe its the risk that girls would beat some of the men that scares you?

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s