Programa d’agents de salut

Des del grup d’addicions, el passat 23 de març, vam presentar el Programa d’agents de salut que pretén engegar una nova línia de treball entorn a les addiccions. La idea és formar agents de salut en diferents àmbits (malalties, competències socials, conductes de reducció de danys…) utilitzant diferents metodologies, com ara, la formació continua, el treball en grup, el mètode bola de neu, etc. Els agents de salut farien, així, de pont de comunicació amb aquella població consumidora que no s’ apropa als equips de tractament ni als recursos dels centres.

Els continguts del taller es van centrar en les polítiques sobre drogues que s’han anat instaurant i les que es consideren vàlides i úniques a l’hora d’aplicar-les (tant a nivell personal, com professional). El nostre objectiu era sobretot qüestionar-les, i oferir alternatives de pensament i actuació als educadors en la seva praxi diària. Va haver-hi un alt grau d’atenció i escolta. Al principi, va costar que el grup hi participés -cal tenir en compte que estem parlant de gairebé 60 persones-, però, progressivament, el debat es va animar i es van deixar sentir diverses opinions. Molts dels participants deien que, si bé estaven d’acord amb els posicionaments que se’ ls plantejaven, topen amb les contradiccions i limitacions de treballar en un medi tancat, cosa que els provoca sovint frustració, desencant i confusió a l’hora d’actuar. Va sorgir també el tema de les dificultats de coordinació amb d’altres professionals, com ara el col·lectiu mèdic, i l’excessiva medicació de molts dels interns amb problemes d’addiccions.

Sobre la imatge: morning coffee fix (c) psiconauta CC BY-NC-SA

Lorena Ripoll

2 thoughts on “Programa d’agents de salut

  1. No vaig poder assistir a aquest taller el dia de la Jornada però conec la feina que heu fet. Endavant, no avançaríem sense la gent capaç de buscar camins alternatius, d’explorar noves vies… un cop, no recordo on, vaig llegir que no es poden canviar les coses si sempre repetim el mateix. Enhorabona, heu fet una gran feina !!!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s