I Jornada d’Assessorament Tècnic Civil: bones pràctiques d’intervenció amb menors

Aquesta I Jornada és fruit de l’esforç que la CoP Assessorament tècnic civil en l’àmbit de família ha fet per revisar i unificar els criteris psicosocials d’intervenció amb els menors i les seves famílies.

La missió del Servei d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família (SATAF) és assessorar les instàncies judicials perquè, en les demandes judicials en matèria de família, les decisions que s’adoptin garanteixin el millor interès del menor, i alhora promoguin una reflexió sobre la nova realitat familiar. Per aconseguir rigorositat en la feina i ajustar-nos a les noves realitats socials i legals, tenint present el dinamisme del concepte ‘família’ i l’evolució de l’equip, els professionals hem de revisar periòdicament les nostres actuacions, i les tècniques i principis que les fonamenten. Aquesta autoavaluació contínua augmenta la nostra especialització i genera una gran quantitat de coneixement teòric i aplicat, que considerem que és bo de compartir.

L’espai del programa Compartim ens ha permès unir aquests principis i la forma de treball col·laboratiu, ja pròpia de l’equip, amb un bon aprofitament i aplicació de les TIC, la qual cosa ens ha fet guanyar en independència i autonomia. Disposar d’una plataforma digital ens ha facilitat posar en comú idees, experiències i bones pràctiques, que abans compartiem en espais informals entre tècnics.

Quan vam decidir incorporar-nos al programa Compartim vam pensar que, atès que la nostra tasca està focalitzada a garantir el millor interès del menor, seria interessant revisar precisament com entenem aquest principi en la intervenció amb els infants. Fruit d’aquest treball i d’un exhaustiu debat tècnic, ha sorgit la Guia d’intervenció tècnica amb menors que ara presentarem a la Jornada.

A banda d’aquesta guia de bones pràctiques, Jaume Funes farà una ponència sobre com podem ajudar els infants quan la família arriba al jutjat. I finalment, hi haurà una taula rodona amb la participació dels diferents actors relacionats amb l’exploració d’infants, que ens aportaran diversos punts de vista sobre aquesta qüestió. Ens agradaria que de tot plegat sorgís un debat que aportés alguna reflexió nova que ens fos d’ajut en la nostra pràctica professional.

Programa de la Jornada

Sobre la imatge: Family ties (c) Água&Sal® CC BY-NC 2.0

Mercè Cartié

3 thoughts on “I Jornada d’Assessorament Tècnic Civil: bones pràctiques d’intervenció amb menors

  1. Enhorabona per tot allò que implica la propera celebració de la 1a Jornada d’Assessorament Tècnic Civil. Llegint aquesta presentació hi ha diverses questions tècniques que, segons el meu parer, tenen un interès no exclusiu de la vostra comunitat i de les quals suposo que teniu ressenyes bibliogràfiques. En aquest sentit, em preguntava si hi havia possibilitat d’accedir “únicament” als documents de cada comunitat de pràctica, per documents entenent articles, llibres, publicacions vàries, no els de treball intern de cada grup.

    Entenc que pot ser una manera d’optimitzar les ressenyes específiques i monogràfiques i s’integra en la filosofia de la gestió del coneixement. Probablement aquest no és l’espai més adient per fer la proposta però aqui deixo el suggeriment.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s