Celebració de la I Jornada d’Assessorament Tècnic Civil

El passat 7 de juny vam celebrar la primera jornada de bones pràctiques de la nostra CoP, Assessorament tècnic civil, a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, impulsada des del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i en el marc del programa Compartim. La jornada va tenir una molt bona acollida i va comptar amb l’assistència de 190 professionals, la majoria vinculats al món de la infància i de la judicatura. Els participants van mostrar-se molt proactius, particularment en l’espai de debat, del qual van sorgir nous reptes professionals de futur.

En la primera taula, tres membres de la CoP exposaren les línies més importants del producte elaborat, la Guia de bones pràctiques d’intervenció amb menors, fruit del consens de l’equip i resultat d’un any de treball intens i d’exhaustiu debat tècnic.

Jaume Funes, professional de reconegut prestigi i expert assessor de la CoP, va fer una magnífica ponència sobre els drets dels infants i el necessari respecte professional vers aquest col·lectiu.

La taula rodona va reunir diferents especialistes en matèria de família provinents dels diversos camps que convergeixen en la nostra tasca professional. Maribel Hernando, jutgessa de família, va oferir-nos des del punt de vista judicial, les limitacions de la justícia en aquestes qüestions i va emfatitzar la conveniència de sospesar profundament la participació directa d’un menor en un procés judicial que enfronta els seus progenitors.

Dora Ortiz, psicòloga clínica i docent de l’Escola de Teràpia Familiar de Sant Pau, va exposar la seva experiència com a supervisora de l’equip tècnic de Barcelona, alhora que va insistir en la importància d’ajudar la família i positivitzar els aspectes més saludables en les intervencions tècniques, amb vista a millorar la situació dels infants que en formen part.

Per la seva banda, Jaume Funes va insistir que cal usar el sentit comú i dirigir-nos als infants amb mirada d’infants. Finalment, Esther Vallbona, membre de l’equip tècnic, va tractar sobre com el SATAF (Servei d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família) entén la intervenció amb infants i com la practica.

La valoració que l’equip fem del funcionament de la jornada és molt positiu, i entenem que va ser un espai profitós per compartir la nostra experiència amb la dels assistents, a qui volem agrair profundament la seva presència i col·laboració.

Compartir coneixement és el futur del treball dins de les organitzacions i entre elles, perquè permet assolir un metaconeixement i millorar en profunditat les pràctiques i els fonaments de les actuacions professionals. És a dir, créixer professionalment, i de forma col·lectiva.

Mercè Cartié

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s