Un nou butlletí col·laboratiu: InfoMedi Obert JJ

InfoMedi obert JJL’experiència de treballar com a consultor en el projecte de la creació del butlletí InfoMedi Obert ha estat molt enriquidora. El procés ha estat obert, flexible i col·laboratiu des de l’inici.

Amb l’equip de treball format per diverses persones del Departament de Justícia, es van establir les línies de treball: els articles en tota la seva extensió es publiquen  en un bloc que vam crear expressament dins l’espai del grup de Medi obert de justícia juvenil al portal Justícia d’e-Catalunya. Posteriorment, es va crear  la taxonomia i l’etiquetatge del continguts per àrees temàtiques per facilitar-ne la navegació. Amb el bloc, a més, es pretén promoure i facilitar la participació i col·laboració en els debats entre el membres de la comunitat, de l’àmbit de medi obert.

Al mateix temps, es va treballar la matriu de continguts per el butlletí, en la qual es van configurar sis eixos fonamentals: continguts, fonts, col·laboradors,  responsable, àrea i etiquetes. Aquests eixos van permetran al comitè de redacció del bloc dimensionar, planificar i coordinar el recursos, les fonts i els continguts que s’hagin de tractar en cada butlletí. El procés de creació i d’ordenació dels materials va ser molt enriquidor i es van fer aflorar fins a 20 tipus possibles de continguts.

Mentrestant es treballava en la maquetació i l’estructura de la plantilla del butlletí que té tres seccions de menú fixes: Informació, Eines i recursos i Opinió.

També cal destacar que l’equip de direcció es formarà per conèixer eines i tècniques de curació de continguts per poder incloure també continguts rellevants i actuals per a l’àmbit del medi obert extrets de la xarxa i aportar les darreres novetats en la matèria.

En resum, una eina de comunicació amb esperit innovador i col·laboratiu.

Ignasi Alcalde

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s