V Jornada de Centres de Justícia Juvenil: presentació de la Guia d’activitats de lleure 2.0

V Jornada de Centres de Justícia JuvenilEl 15 de juny es va celebrar al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada la V Jornada de Centres de Justícia Juvenil.

En aquesta Jornada, que s’emmarca dins el programa Compartim de gestió del coneixement, van assistir tant educadors i altres professionals de centres educatius, com persones interessades properes a l’àmbit de la justícia juvenil.

La Jornada va ser presentada pel director general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Joaquim Clavaguera Vilà. Seguidament els dos e-moderadors de la comunitat de pràctica (CoP), juntament amb l’expert Francesc Molinero, van presentar el producte de treball col·laboratiu de la CoP; concretament la Guia d’activitats de lleure, que es va elaborar l’any passat i que ja es va presentar en l’anterior jornada de centres educatius, però que en aquests moments es presenta en versió digital, aspecte que comporta uns avantatges molt importants respecte la versió anterior, ja que permet la interactivitat amb els professionals que la utilitzin.

Es va fer referència tant al contingut d’aquesta eina com al procediment que s’haurà de seguir per accedir-hi i per fer-hi aportacions.

Posteriorment, va tenir lloc la ponència del Dr. Jesús M. Valverde Molina, que va parlar sobre aspectes de l’internament que cal tenir en compte, per tal que la intervenció que es fa amb els menors i joves sigui efectiva i serveixi realment per millorar la seva reinserció social.

La tercera i última part de la Jornada va constar d’una taula rodona en què van intervenir membres de tres associacions que van explicar la seva experiència a diferents centres de justícia juvenil on han fet tallers de teatre (Forn de Teatre Pa’ Tothom), de producció audiovisual (La Ruma) i d’expressió creadora (Clorofil·la) amb els menors i joves.

Margarita Llauger

Marga llauger

2 thoughts on “V Jornada de Centres de Justícia Juvenil: presentació de la Guia d’activitats de lleure 2.0

  1. És una bona eina, Marga: hi ha molt coneixement abocat en aquestes fitxes i ara toca compartir-lo amb molta més gent i que enriqueixin aquest producte; toca dinamitzar la comunitat i arribar a tot arreu, que el màxim nombre de persones hi participin, que si algú detecta un error, es pugui incorporar ràpidament. Enhorabona pel producte i també per la Jornada!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s