Google+: compartir a Internet com a la vida real

Era qüestió de temps que Google ens oferís una nova eina amb la finalitat de desbancar altres gegants de les xarxes socials. Era qüestió de temps que el que ens plantejàvem moltes persones dins de Facebook, per exemple, es materialitzés d’una manera més senzilla que no la que permet Facebook: no sempre volem explicar-ho tot a tothom i cal acotar, doncs, les informacions que publiquem als autèntics destinataris i no a tothom en general.

La vida la constitueixen un munt de relacions, de connexions, però també de cercles: tinc amics d’un viatge a Berlín, tinc amics de l’escola, tinc amics amb qui comparteixo la meva afició per la fotografia, tinc coneguts de l’associació de veïns del meu carrer, tinc companyes de feina, tinc família i, està clar, tinc molts i molts tipus de relacions diferents.

I Google+ ja és aquí perquè anem confegint els nostres cercles, perquè puguem mantenir videoconferències amb els nostres contactes, ens ofereix un servei de missatgeria instantània, ens permet publicar àlbums de fotos i en fa una presentació molt visual (al mateix temps que les relaciona amb els àlbums que ja tinguem a Picasa), ens presenta els contactes que tenim a Gmail, per si els volem afegir…

Encara hi ha un món per investigar, però caldrà tenir molt en compte Google+, que ha vingut per substituir altres projectes no reeixits de Google (Google Buzz i Google Wave).

El projecte Google+
Google+ Wikipedia
Nuevo intento de Google para ser red social (article a El País)

Núria Vives

9 thoughts on “Google+: compartir a Internet com a la vida real

 1. Que tal Nuria, vaig sentir parlar l’altre dia de google +, i pels que vam esplorar google wave, més que projectes no reixits, jo penso que són evolucions ràpides. Recordo un dia que vam dir que Google seria la primera meitat de sXXI el que va ser Microsoft al SXX.

  Una salutació, Joan

  M'agrada

 2. I és terriblement senzill i intuïtiu d’utilitzar! Personalment crec, Núria, que té moltes possibilitats de guanyar l’encarnissada batalla que acabarà disputant a Facebook. Esperem que no ens esquitxi ;-)))

  M'agrada

 3. A mi m’interessa força, és intuïtiu i ràpid. El fet que s’hi accedeixi per invitació i que durant uns dies hagi estat impossible entrar-hi ha creat encara més expectació. Hem d’estar al cas per veure com evoluciona, però fa molt bona pinta

  M'agrada

 4. Joan: crec que és molt més complet i útil que Google Wave, però crec que encara hauran d’afinar una mica més. D’entrada, he trobat a faltar que hi hauria d’haver tipologies de cercles: n’hi hauria que s’haurien de compartir. Imagina’t el cas de les CoP, que volguéssim reconstruir-les a G+: tots hauríem de construir els mateixos cercles tants cops com membres hi hagi a la CoP quan seria més lògic poder compartir el cercle, oi? Però ja ho afinaran, segur que sí.

  Jordi: i tant que ho és. Jo que de seguida vaig esborrar-me de Google Wave i Google Buzz, no sé per què, intueixo que aquest cop l’han encertada i ho adaptaran a la mesura dels clients perquè ens hi quedem. Realment tot són facilitats, ja que integren altres espais que ja tens a Google (Gmail, Picasa, Reader…). També em temo, però, que la coexistència amb Facebook serà llarga.

  Meius: estic d’acord amb tu. És intuïtiu i funciona molt bé, però això de les invitacions… no sé, ja cansa, és com un ham que ja hem après a no picar perquè sabem que, més aviat o més tard, s’acaben obrint les portes a tothom, oi? Però, sí, fa molt bona pinta.

  M'agrada

 5. S’està començant a parlar molt de les possibilitats d’aplicació del Google+ en l’àmbit educatiu: això obrirà grans oportunitats també per a la nostra feina.
  Crec que el sistema de distribució dels contactes en cercles, com molt bé explica la Núria, permet la utilització del mateix perfil per diferents usos: personals, professionals, socials…
  I el que estem veient és que, quan molts gurús vaticinaven que no hi havia més lloc per una altra xarxa social, Google+ no fa més que ‘enxarxar’ cada dia més gent.

  A veure…

  M'agrada

 6. Julio: i els gurús, a més, (almenys els que jo llegeixo) es pronuncien a favor de la coexistència de diverses xarxes socials. Costarà matar Facebook; potser simplement són nivells diferents i caldrà que, de moment, coexisteixen. Com tu, estic a l’expectativa, però, per primera vegada en diversos intents, li veig possibilitats i moltes 🙂

  M'agrada

 7. Núria, tot això que expliques del google+ es molt interessant, per fi apareix una opció diferent al Facebook. Com ha explicat Julio, jo crec que la seva avantatja comparativa derà distribuir els contactes en cercles, que sembla molt fàcil e intuïtiva ja que fer el mateix en Facebook, gairebé es possible però bastant complicat. M’agradaria provar-lo, podries invitar-me?

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s