Estratègies de gestió del treball diari amb eines al núvol

RellotgeSóc de l’opinió que la informàtica és en aquests moments prou madura com per demanar-li no només solucions als nostres reptes a l’hora de fer la feina del dia a dia, sinó també que aquestes solucions siguin senzilles, efectives i que no requereixin més esforç per part de l’usuari que la interpretació d’instruccions adaptades a la lògica d’una persona que no hagi cursat estudis d’informàtica.

Un programa que exigeix fer un curs específic per ser utilitzat cada cop té menys sentit en un món on hi ha molta oferta d’aplicacions per a cada cosa que necessitem fer i, d’altra banda, apareixen nous programes a una velocitat que fa només cinc anys, no hauríem gosat sospitar.

Per això, un curs sobre estratègies em va semblar molt més sensat que un curs sobre programari i vaig enfocar el temari de manera que parléssim de l’enorme importància que tenen temes com l’etiquetatge a Internet i el control de versions.

La certesa que la idea que havia tingut Jesús Martínez quan em va demanar aquest tipus de curs era encertada, me la va donar el fet que, malgrat que hi havia nivells d’expertesa molt diferents entre les 60 persones que van acabar fent el taller, tots podien seguir el temari, perquè del que parlàvem era de les seves necessitats i de com fer servir les eines a Internet com a facilitadores del treball diari, de manera que, amb una inversió de temps mínima, garantissin uns resultats òptims pel que fa a la qualitat del que realment importa: la feina que hem de tenir llesta en acabar la jornada laboral.

Formació sobre estratègies de gestió del treball diari amb eines al núvolDeixo aquí el material que vam fer servir en els tallers i que conté enllaços als programes que, a dia d’avui, em semblen més senzills (i per tant, més útils), amb manuals en vídeo de les funcions bàsiques que fan. Alguns dels enllaços corresponen a peticions específiques dels alumnes, a qui vaig garantir que actualitzaria el document a posteriori, com així he fet.

Només em resta donar les gràcies a tots els assistents als tallers que es van fer els dies 12, 13 i 19 de juliol, així com a Jesús Martínez i al personal de secretaria i informàtica del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada que, com sempre, van combinar l’eficàcia amb l’amabilitat a l’hora de facilitar l’activitat programada.

Sobre la imatge:  Reloj © sfer CC BY-ND-SA

Francesca Cañas

Francesca Cañas

4 thoughts on “Estratègies de gestió del treball diari amb eines al núvol

  1. Joanka, Ester, gràcies. Ja sabeu el que diuen (crec que amb tota la raó): ensenyar és impossible, l’únic possible és aprendre… és a dir, que és més important l’alumne que el professor i el mèrit del que heu descobert és, en la seva major part, vostre!
    Ens llegim…

    M'agrada

  2. En pocas horas mucha información, toda valiosa y adecuadamente estructurada. Algunas herramientas fueron nuevas para mí y me serán muy útiles. Otras, aunque ya las conocía, las estoy aprovechando mejor. Fue una mañana muy provechosa.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s