Veus de l’educació social

El proper mes d’octubre es presentarà la publicació Voces de la educación social, un esforç editorial de la Universitat Oberta de Catalunya i la direcció dels estudis del grau d’educació social, encapçalada per Jordi Planella i Segun Moyano.

El llibre té com a objectiu exposar temes que centren l’atenció d’aquest col·lectiu professional, com ara, migració, inclusió-exclusió social, participació, addiccions, treball en equip, sexualitat o inserció laboral, sota els diversos punts de vista, trenta-cinc en concret, dels educadors socials que actualment exerceixen, o han exercit, aquesta professió en diferents serveis a Catalunya.

Un d’aquests enfocaments, i relacionat amb la gestió del coneixement, el trobem al capítol “Responsabilidad”. S’hi explica l’experiència del grup dels educadors socials dels centres penitenciaris en el treball col·laboratiu dins el marc del programa Compartim del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Era una oportunitat fantàstica per donar a conèixer a la resta dels educadors socials i persones interessades en aquest àmbit el procés de gènesi i de treball dut a terme pel nostre col·lectiu, així com les múltiples possibilitats d’aprenentatge que l’entorn col·laboratiu ens ofereix, fins i tot en circumstàncies molt adverses, on també es poden fer avenços en el desenvolupament professional.

Com subratllen Planella i Moyano «aquestes veus han assumit el compromís de seguir induint al pensament crític sobre les pràctiques que portem a terme, de continuar induint a la lectura i l’escriptura en un terreny abonat, però que està poc regat».

En l’any en què commemorem el vintè aniversari de l’inici de la diplomatura d’educació social us convidem que hi feu una ullada.

Joan Antoni Martínez

2 thoughts on “Veus de l’educació social

  1. Una interessantíssima iniciativa. Enhorabona a tots els professionals que hi participeu i felicitats als promotors, Jordi Planella i Segun Moyano. Totalment d’acord amb ells, hem de seguir reflexionant de manera crítica sobre la nostra pràctica professional i escrivint sobre les nostres experiències.

    M'agrada

  2. I tant! Està clar que no és un camí de flors i violes treballar (i menys en segons quins àmbits), però també està clar que calia que expliquéssiu l’experiència ni que sigui per reflexionar i veure què hi ha de bo i com es pot millorar. Enhorabona, Joan Antoni, sempre és una gran notícia escriure col·laborativament 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s