Narratives digitals a La Model

A la Model hem iniciat un taller de narratives digitals (ND) amb els interns del taller de teatre. El passat 7 d’octubre, Elena Martín i Julio Zino, que lideren el projecte d’ND dins del programa Compartim, van assistir a la sessió introductòria del projecte, perquè els interns en copsessin millor la idea i el propòsit. I a partir d’aquesta primera sessió, hem començat a treballar guions (petits relats de vida) i a practicar la dicció.

Els relats, la majoria dels quals estan basats en la situació prèvia a l’entrada a presó i la situació actual, sorprenen pel seu bagatge emotiu i autobiogràfic i només se supervisen lleument perquè no perdin l’originalitat. Cadascun dels 10 interns, tots els quals hi participen activament, ha triat un tema del seu interès i per tant, les temàtiques són diverses: la infància, una dedicatòria a un amic que els dóna suport, la situació actual a presidi i com hi han arribat, l’ambigüetat dels noms, una reflexió sobre la penalització de les drogues…

Properament es farà una segona sessió en què es treballarà ja amb programari d’edició de veu i imatge.

Oriol Bosch

3 thoughts on “Narratives digitals a La Model

  1. Em sembla una experiència molt interessant: tot el que hem après fent les narratives també ho aprendran les persones que facin els seus relats. D’altra banda, el camí que et mena a construir la narrativa és un llarg camí de reflexió fins i tot quan has acabat de fer-la i t’ajudar també a descobrir altres idees en què ni tan sols havies pensat. Tots n’aprendrem.

    Ja espero saber-ne més de la vostra experiència, Oriol 🙂

Deixa un comentari