V Jornada de Biblioteques Judicials. Gràcies!

Eulàlia Sau i Ivet AdellAl final explico com em sento, però primer vull donar les gràcies a tothom que ha participat en la V Jornada de Biblioteques Judicials i a cadascú que l’ha feta única, i espero no deixar-me ningú, i si fos així, demano a l’oblidat/ada que sàpiga disculpar-me, ja que li estem agraïts igualment.

Gràcies al Xavier Fabregat, director general de Modernització de l’Administració de Justícia, per presentar les Jornades, a la subdirectora de Suport Judicial, Victoria Perearnau, per fer-ne la cloenda i a la Bibiana Palomar, cap del Servei de Documentació i Arxius Judicials, pel seu suport en l’organització de la jornada i per la seva presència i les intervencions.

Gràcies al bibliotecari i professor Vicenç Feliú, per venir dels EUA a explicar-nos com s’organitza allà el sistema judicial i els serveis de biblioteques, informació i documentació per a aquest sistema.

Hem pogut veure que, malgrat les diferències en conceptes i organització dels tribunals, i en la mida, personal i recursos, les necessitats d’informació, la manera de treballar dels usuaris judicials, els serveis que presten les biblioteques, presenten alguns aspectes i solucions paral·lels a la feina que duem a terme a Catalunya.

Vicenç Feliú

Als EUA les biblioteques judicials també són finançades pels governs, ja siguin estatals o federals. El concepte i els recursos més amplis permeten, però, que les biblioteques judicials ofereixin la consulta i els serveis també a advocats privats i al públic en general.

Gràcies a la Ivet Adell, comoderadora de la CoP, per la seva presentació i per la seva tasca i suport. Gràcies als membres actius (i als que han estat actius però ja no treballen amb nosaltres) dels 2 grups de treball del Programa Compartim 2011: gràcies als membres del grup Pla de promoció de les biblioteques judicials, que va dur a terme les activitats de la Diada de Sant Jordi 2011, entre les quals la de més èxit va ser la marató de microrelats a la intranet de l’Administració de justícia i que ara desenvolupen el projecte del servei SEMOU (control i informació de la mobilitat entre òrgans judicials dels usuaris de les biblioteques judicials); i gràcies als membres del grup Aplicació del protocol per a la gestió de fons obsolets i duplicats, que va informar sobre l’aplicació del protocol en un funcionament normal i integrat en la tasca tècnica de les biblioteques.

Gràcies als i les bibliotecaris/àries judicials, per participar en la Jornada, per participar en el programa Compartim, i per fer amb el seu treball del dia a dia la base de la Xarxa de Biblioteques Judicials i dels serveis d’informació i documentació, ben valorats, que prestem al col·lectiu de l’Administració de justícia a Catalunya.

Gràcies als altres assistents a la Jornada que ens van acompanyar i van participar activament en un debat plural i enriquidor: a l’Alberto i a la Carmen del CENDOJ (Centre de Documentació Judicial del CGPJ) que van matinar per venir des de San Sebastià; a la Cristina de l’Escola Judicial que va baixar del Tibidabo; a la Patrícia, directora de la Biblioteca del Col·legi d’Advocats de Barcelona; a l’Anna, cap de la Secció de Cooperació Bibliotecària del Departament de Cultura (activa en les biblioteques especialitzades a Catalunya); a la Maria, la Mireia Bo, la Lissette i altres representants de biblioteques públiques i especialitzades; a la M. Teresa i la Susana, secretàries judicials; a la Martha i l’Artur, estudiants, i a la Laura, estudiant del grau d’informació i documentació a la UB en pràctiques a les biblioteques judicials.

Gràcies al Jesús Martínez, ànima del Programa Compartim, i a l’Ana, la Cristina i resta del personal del CEJFE que ha participat en l’organització de la Jornada.

Gràcies a la Núria Vives i al seu equip per acompanyar-nos i cuidar dels reportatges i de la difusió de la Jornada.

I, finalment, dic com em sento: tot i que abans de cada Jornada estic nerviosa, penso que serà l’última, que no sortirà bé… , després resulta que tot va bé, el ponent és magnífic, ens ho passem d’allò més bé, i surto contenta, animada, entusiasmada i penso: “ara, a preparar la propera!”.

Materials de les Jornades
Presentacions a Slideshare
Vídeos a Youtube
Fotos a Flickr

Eulàlia Sau

2 thoughts on “V Jornada de Biblioteques Judicials. Gràcies!

  1. …i gràcies a tu. Eulàlia. Encara me’n recordo la cara que vaig posar que vas proposar com a ponent en Vicenç Feliu . Ha estat la teva tenacitat el que l’ha fet possible 😉
    Felicitat (heu afegit valor real a l’Organització i al Departament)

    M'agrada

  2. Excelente tajabro el realizado con el programa Compartim. Todo un ejemplo para las demás administraciones y entidades. La innovación está perfectamente definida en las transpariencias. Ese es el camino. Enhorabuena a los autores y a Dolors, por traernos esta perla aquí.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s