La plataforma com a servei: fem-nos nosaltres mateixos les aplicacions al núvol!

Lisa Petrucci, presidenta de màrqueting de Joyent publica un post a GigaOm on parla de l’oferta especialitzada de la plataforma com a servei, PaaS (sigles en anglès que corresponen a Platform as a Service), que permet la creació d’aplicacions en el núvol de manera molt senzilla (sense necessitat de tenir grans coneixements tecnològics), la qual cosa resulta molt rendible en temps i diners per a les organitzacions, perquè així poden prescindir de l’externalització de la gestió de les infraestructures TIC i estalviar-se d’adquirir maquinari i programari específic.

Si una gran idea pot fructificar de manera molt més senzilla i ràpida, amb un equip tecnològic més petit i amb moltes menys despeses, lògicament el cost de portar la materialització d’aquesta idea al mercat baixa de manera considerable, elimina barreres per a la innovació i facilita la creació de noves empreses. Hi ha fins i tot una PaaS de codi obert, cloudfoundry.

L’oferta de PaaS és molt diversa, per exemple:

– Bases de dades: MongoLab i Mongo HQ.

– Programari d’entorn en temps d’execució, que ens permet prescindir de servidors físics: Heroku, Nodejitsu, AppFog.

– Desenvolupament d’aplicacions mòbils: StackMob.

– Disseny i publicació d’aplicacions de jocs: GameSalad.

Però tots aquests serveis no són extremament útils únicament per a les persones sense coneixements tecnològics, sinó també per als experts, perquè l’aprofitament de l’ecosistema PaaS els ajuda a eliminar molts requeriments feixucs de programari i de la gestió d’infraestructures que, per exemple, van fer que un servei amb tant èxit com ara FourSquare tingués virus i altres amenaces i fallés tant al principi del seu llançament.

Som, doncs, en una nova era d’innovació propiciada per la PaaS, que ens ofereix la possibilitat de tenir aplicacions en el núvol personalitzades que funcionen de manera ràpida i eficient des de qualsevol lloc del món, en qualsevol dispositiu.

Sobre la imatge: Clouds © theaucitron CC BY-SA 2.0

Joana Soteras

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s