El catàleg d’actuacions del projecte AlfaDigital

Projecte AlfadigitalAquest curs, des del projecte AlfaDigital i a través de la comunitat de pràctica TIC i presó, estem aprofundint en les línies de treball habituals i en algunes que hem iniciat fa uns mesos.

Continuem treballant en:

Xarxa Digital– la creació de cursos i comunitats en Moodle.

– el desenvolupament de l’AulaVirtual, una plataforma d’e-learning adreçada als interns.

– les acreditacions ACTIC des dels centres penitenciaris.

– el foment del reciclatge de maquinari i el programari lliure.

– l’extensió de l’accés a Internet des dels espais educatius dels centres penitenciaris.

– implementar la participació dels centres penitenciaris en el projecte europeu Licos.

I des del mes de juny estem impulsant dos nous projectes:

projecte DigiTale: aplicació de la metodologia de les narratives digitals als diferents àmbits socioeducatius de les presons (també Narratives Digitals, des del Taller de teatre de “La Model” de Barcelona)

projecte dMagaZine: impuls d’una xarxa de magazines d’àudio als centres penitenciaris (també dMagaZines: des del MR4 de Quatre Camins, “Universo cultural, el magazine abierto”)

Aquestes actuacions i projectes es poden consultar al nostre catàleg:

Un bon Nadal per a tothom i els millors desitjos per 2012!

Julio Zino

4 thoughts on “El catàleg d’actuacions del projecte AlfaDigital

 1. Enhorabona, Julio! I també Elena! Com diu l’Alícia, els projectes que esteu tirant endavant són interessantíssims i estic segura que no hi ha cap equivalent en una altra administració penitenciària que hagi engegat tants i tants projectes nous i amb tant d’èxit!

  Endavant i que continuïn tirant endavant el 2012 🙂

  M'agrada

 2. Gràcies pels vostres comentaris i el vostre interès. Nosaltres intentem que els projectes es vagin transformant en realitats, en accions, en treball col·laboratiu, que provoquin canvis. Però a la vegada, que el propi moviment ens vagi ensenyant, permetent ajustar els projectes perquè siguin de utilitat i aplicables per tothom en diferents àmbits. Intentem que siguin projectes tecnològicament senzills i oberts i sobre tot, que no estiguin monopolitzats: que es difonguin i que cadascú que ho apliqui suposi el creixement dels projectes. Com deia Machado: “sólo se pierde lo que se guarda, sólo se gana lo que se da”.

  M'agrada

 3. Molt bon any per a tothom, evidentment pas a pas van obrint via les iniciatives que aporten, que convencen i sobre tot que ens mantenen. La vostra proposta es decidia i sense dubta encertada. Felicitacions Julio! i també Elena!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s