A Madrid: 3a Jornada Aprenentatge i Administració Pública

Plaza MayorCoincidir a Madrid amb Julio Zino, Mireia Ochoa, Jesús Martínez, Paco Molinero i algunes persones més de l’entorn del programa Compartim, Dani Giménez, i fins i tot amigues, com Francesca Cañas, a l’Expoelearning 2012, en una jornada sobre aprenentatge i administració pública no deixa de ser curiós.

També és soprenenent desvirtualitzar gent amb qui hem conversat per correu electrònic o, encara més difícil, a través de frases de 140 caràcters, per Twitter. Em passa amb @balapiaka, @sylvialonsoeapc i també amb @josanlatorre.

L’any passat, el programa Compartim ja va ser present a la Jornada d’Aprenentatge i Administració Pública. Vam presentar el sistema de mètriques i indicadors que havíem establert per al programa.

Jesús Martínez condueix tot l’acte amb la facilitat d’un presentador de televisió: l’he vist com ha anat creixent en aquests darrers sis anys i el canvi és sorprenent. Mireia Ochoa ens presenta propostes per millorar la formació corporativa en entorns de crisi, un tema més que necessari en aquests temps. Paco Molinero, col·laborador del Compartim, analitza estratègies digitals en reunions presencials. I el Julio Zino convenç el públic mentre explica l’experiència de les narratives digitals, l’èxit tan senzill d’explicar històries viscudes en primera persona.

Aquest any presento una altra novetat: el llibre Trabaja diferente que tot just acabem de publicar en format PDF i també en format EPUB. I també explico una empresa en què em trobo immersa: la Xarxa d’Innovació Pública, un conjunt de persones relacionades amb l’Administració pública que ens hem fixat un seguit d’objectius per innovar a l’Administració.

Però en el decurs de la Jornada són moltes les intervencions i les persones que ens expliquen les seves experiències en l’àmbit de la formació. Em sorprèn Maria Acaso, que ha dut el model edupunk a la pràctica: amb unes fotos impactants explica els objectius d’aquest model. De l’edupunk ja ens en parlava temps enrere la Dolors Reig, però no havia sentit explicar experiències reals.

Una jornada densa i concentrada que ens fa veure que a l’Administració pública s’estan duent a terme molts projectes en l’àmbit de l’aprenentatge que van molt més enllà de la formació tradicional.

Quan s’acaba la Jornada, n’estic convençuda: molts ja estan pensant en la de l’any que ve!

Núria Vives

Núria Vives

10 thoughts on “A Madrid: 3a Jornada Aprenentatge i Administració Pública

 1. No dubto que haureu fet una bona exposició del que significa el Compartim i de la feina feta fins avui. Sen’s dubte continuarem treballant en aquest model.
  Una salutació a tothom i engrescar-vos/nos a continuar.

  Joan

  M'agrada

 2. Va ser tal qual ho relates! Una interessantíssima experiència la de trobar-nos en un àmbit i un auditori diferent a l’habitual i conèixer tantes bones iniciatives. M’ha agradat molt també el format de presentació: aquella mena de saló de lectura i en Jesús de conductor molt dinàmic de tot l’acte.

  M'agrada

 3. Joan: et sorprendries. Ja no cal que parlem del Compartim: ja ens coneixen. De fet, jo portava una introducció preparada que em vaig saltar. No calia. Ara ja aprofundim: narratives, nova publicació, anàlisi aprofundida de creació de comunitats…

  Jesús: a mi ja no em sorprendria! 🙂

  Julio: efectivament, l’espai saleta on era el Jesús no s’acaba de veure prou bé a la foto, però trobo que era un espai comfortable on potser hauríem d’haver segut més en comptes d’estar a l’estrada, oi? 🙂 Tot i això, hi havia molta calidesa a la sala i es notava força interès dels assistents.

  M'agrada

 4. Núria, un resum vibrant de la Jornada! Bones notícies, en un moment en què necessitem estímuls positius. Clar, que amb la delegació del Compartim desplaçada a Madrid, els resultats estaven garantits. Com diu Joan, a engrescar-nos mútuament!

  M'agrada

 5. Hola a tots,

  Vaig assistir a la jornada del dia 23 expressament des de Barcelona perquè m’interessa molt la GdC, en tres àmbits:

  El d’investigació (estic fent el doctorat a la UPC en temes d’Innovació, Intel·ligència Competitiva i Gestió del Coneixement), el docent (sóc docent i coordinador d’un màster a un centre universitari adscrit a la UAB) i el professional (treballo en temes d’Innovació, GdC, i Organització industrial).

  Enhorabona a la organització perquè crec que va estar una jornada molt densa en continguts (i per mia això es molt positiu), i d’una d’enorme qualitat en les exposicions i experiències dels ponents.

  Estic molt interessat en estar en contacte amb vosaltres per també “compartir” al màxim experiències i inquietuds.

  M’ agradaria també poder descarregar-me totes les presentacions de la jornada. On les puc trobar?

  Mercès i estem en contacte.

  Xavier Gallardo
  xgallardo@telenginyers.net

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s