V Jornades de Monitors Artístics

"V Jornada dels Monitors Artístics dels Centres Penitenciaris"El passat dijous, 1 de març, van tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), les V Jornades de Monitors Artístics, centrades en el projecte que la CoP havia elaborat sobre l’aprenentatge creatiu mitjançant el joc i la joguina. Des de feia molts anys havíem anat treballant aquest tema, però ara consideràvem que calia aprofundir-hi i vertebrar-lo per convertir-lo en una eina per als nostres tallers.

El projecte sembla que també ha estat útil per a altres col·lectius, com ara, els educadors de centres penitenciaris i per a les ludoteques de diversos ajuntaments que s’han posat en contacte amb nosaltres per poder-ne fer ús. Consegüentment, a banda de presentar-lo a les Jornades, vam establir un cicle de conferències i tallers oberts a tothom que volgués aprofundir més en la matèria.

La primera proposta va ser la de l’Oriol Comas i Coma, expert en l’àmbit i creador d’alguns jocs de taula, qui va fer una breu síntesi de la història d’alguns dels jocs més importants per a la humanitat, la raó per la qual juguem i els beneficis que el joc aporta als éssers humans. Per acabar va fer un petit joc per tots els assistents.

"Lliurament premis del concurs Crea un Joc"Abans de la pausa, vam inaugurar l’exposició “Hi jugues?”, amb jocs i joguines creats als tallers artístics dels centres penitenciaris de Catalunya, que es podrà veure fins al 30 d’abril, i es va fer l’entrega de premis del I concurs “Crea un joc”, en què els interns dels centres havien de convertir el joc amb més èxit a les presons catalanes, el parxís, en un altre tipus de joc.

La segona ponència va anar a càrrec de Pep Torres, creador del miba, Museu d’Idees i Invents de Barcelona, qui ens explicar com engegar projectes des de zero amb un cost mínim, obtenir el reconeixement de la feina que un fa i com dur-la a terme. A través de la seves vivències personals, va exemplificar què implica desenvolupar la pròpia creativitat i maneres de fer-ho.

Finalment, a la tarda, vam poder assistir al taller Jugar en altres realitats, una proposta del col·lectiu Idea Lúdica. Amb ells vam poder conèixer diferents tipologies de jocs, segons el resultat que vulguem aconseguir, el tipus de persones amb les quals treballem, o els aspectes que ens interessi aprofundir.

Sònia Marco

2 thoughts on “V Jornades de Monitors Artístics

  1. Felicitats per la Jornada! No vaig poder assistir-hi, però sí que he visitat la colorista exposició del CEFJE . Tota iniciativa creativa i qualsevol esforç per fer de la feina alguna cosa engrescadora mereix un reconeixement.Així que enhorabona pels resultats!

    M'agrada

  2. Jo si que vaig poder assistir-hi i puc dir que va ser tota una experiència positiva, i una de les millors jornades del Compartim. Es increible… una comunitat tan petita i per contra tan “marchosa”. Feliciatats pels ponents, ha estat una magnífica elecció. I la escenificació del joc per a exportar-la.
    De veritat, una magnífica jornada.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s