Entrevista singular

La setmana passada la Dolors Reig va ser la convidada al programa d’entrevistes Singulars, dirigit pel periodista Jaume Barberà.

A la família Compartim ens va fer una il·lusió especial que una persona tant vinculada amb el programa de gestió del coneixement del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (i de qui tant hem après) fos l’experta convidada al programa per parlar dels mitjans socials, de la societat augmentada, d’Internet com a potenciador de la sociabilitat i de les noves funcions professionals derivades d’una societat d’individus connectats.

En la seva exposició la Dolors Reig va defensar el poder que té la xarxa per fomentar el treball col·laboratiu i la cocreació, i per assolir el reconeixement dels individus d’acord amb la piràmide de necessitats humanes de Maslow.

També va argumentar sobre l’autoregulació que s’exerceix a la xarxa per saber destriar les informacions verídiques de les que no ho són. Aquest sempre ha estat un punt de fricció amb un sector del món del periodisme, que acostuma a esmentar les falsedats que es publiquen a la xarxa i la falta de rigorositat i objectivitat. El cert és que a la xarxa cadascú es cultiva el seu prestigi, com ja fan molts periodistes, però també altres professionals, que han augmentat el seu prestigi professional a partir de l’ús que han fet dels mitjans socials.

Per acabar l’entrevista la Dolors Reig es va referir als nous perfils professionals que han sorgit a partir de la societat xarxa i de l’abundància d’informació i de dades en què vivim. Empreses i organitzacions necessiten persones que sàpiguen desenvolupar aquestes noves funcions de community manager, curador de continguts o intermediari crític del coneixement, etc.

Nosaltres tindrem l’oportunitat de tornar-la a escoltar el dia 3 de maig en la presentació al Centre d’Estudis Jurídics del seu llibre Socionomía.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s