Que vénen, que vénen!

Des que el programa Compartim i la web 2.0 ens van endinsar en la gestió del coneixement, la intel·ligència col·lectiva de les organitzacions, les CoP, el debat de la formació formal i informal, les competències dels treballadors, etc. hem tingut interès a actualitzar les nostres competències professionals per superar el que es va anomenar bretxa digital.

En aquest article de La Vanguardia es remarca que els natius digitals ja han assolit la majoria d’edat i s’estan incorporant al món laboral (bé, avui, en el nostre país no acaba de ser així arran de l’actual conjuntura socioeconòmica, però demà segur que ho serà).

Aquests joves, membres de l’anomenada “Generació Jo” o “Generació Nosaltres”, si bé tenen més aptituds per a les multitasques que els seus predecessors, no responen als mateixos estímuls. En conseqüència, l’interès se centra a aconseguir la fusió entre la màxima productivitat i la màxima satisfacció de les parts implicades. L’article indueix a la reflexió sobre com les organitzacions comencen a incorporar aquests professionals, educats en l’ús constant de la tecnologia.

Se cita més endavant José Manuel Angioletti qui, amb visió de futur, vaticinava en un article per a la Fundació Telefònica que els natius digitals hauran de fer front als reptes amb una filosofia nova, atès que «el 95 % de les tasques es duran a terme de forma col·laborativa en el context laboral.»

La pregunta és com conviurà l’onada tecnològica digital amb el nou capital humà i la societat resultant d’aquesta crisi econòmica? Aquest amè article intenta donar-hi respostes.

Però, com afrontarà el sector públic aquestes etapes? En una entrevista de “La Contra” de La Vanguardia, Steven Kelman advocava per la reforma permanent també a l’Administració: «Cada deu anys s’haurien de revisar tots els processos, avaluar les pràctiques i discernir entre el que és eficient, el que és millorable i el que és erroni.»

El mateix debat es pot extrapolar a l’àmbit educatiu entre models d’ensenyament i perspectives de futur. Sens dubte, des del sector públic estem obligats a plantejar-nos aquest tema, perquè prestarem serveis als joves d’aquesta generació, que es distanciaran d’una societat que no tingui capacitat per integrar-los.

Sobre la imatge: DSC08455 © Christophe Dayer CC BY-NC-SA 2.0

Joan Galeano

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s