Aplicacions mòbils: productivitat

Una aplicació mòbil és un programari amb funcionalitats específiques, creat per ser utilitzat en telèfons mòbils intel·ligents i/o tauletes. És un concepte molt versàtil, que dóna resposta a gairebé qualsevol tipus de necessitat: estem parlant de centenars de milers d’aplicacions (moltes de les quals són gratuïtes, i moltes són de tipus freemium). L’auge de les aplicacions està produint una nova onada d’innovació per als desenvolupadors i les empreses, que deixa enrere la Internet dels ordinadors i les pàgines web per centrar-se en aquest nou ecosistema dels serveis al núvol i als dispositius mòbils.

Avui ens centrarem en aplicacions de l’àmbit de la productivitat, que són les que ens ajuden a dur a terme tasques quotidianes com ara l’ofimàtica, la gestió de documentació, la gestió de projectes, els mapes mentals i la pluja d’idees, el treball col·laboratiu, etc. Tot seguit us presentem cinc de les aplicacions de productivitat millor valorades pels analistes i disponibles en tots els sistemes operatius mòbils:

Evernote. Una completa plataforma que ofereix la possibilitat de desar, organitzar de manera senzilla qualsevol idea, arxiu i contingut a qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu.
Dropbox. Un repositori de continguts en el núvol que se sincronitza automàticament amb qualsevol dispositiu i permet la compartició d’arxius.
Google Docs. Un paquet d’ofimàtica en el núvol que permet crear i editar documents i treballar-los de manera col·laborativa al mateix temps entre diferents usuaris.
Any.Do. Aplicació molt intuïtiva, que registra les nostres tasques mitjançant comandaments de veu i gestuals (sacsejar la pantalla, per exemple), ideal per al treball col·laboratiu.
Viquipèdia. L’enciclopèdia lliure i gratuïta, amb més de 20 milions d’articles en 280 llengües.

Com ja hem dit al principi, hi ha un nombre ingent d’aplicacions que cobreixen pràcticament qualsevol necessitat que ens pugui sorgir (a això fa referència la frase en clau d’humor que circula pel món tecnològic: there’s an app for that); cada sistema operatiu disposa de les seves. Podeu trobar les relatives a productivitat i descarregar-vos-les en els enllaços següents:

– Per a iPhone i iPad (iOS)
– Per a Android
– Per a BlackBerry (RIM)
– Per a Windows Phone.

Feu-hi un cop d’ull: de ben segur que en trobareu unes quantes que us seran molt útils!

Sobre la imatge: Productivity © fnurl CC BY-SA 2.0

2 thoughts on “Aplicacions mòbils: productivitat

 1. Bon dia, família.
  Gran aportació, l’he trobada molt interessant.
  Permeteu-me un parell d’observacions:
  1. Google Docs ara és Google Drive, oi?
  2. Teniu la versió d’aquestes app per a Symbian?
  Gràcies per endavant.

  M'agrada

 2. Andreu: gràcies per les teves observacions, però Google Docs encara és Google Docs, tot i que aviat, efectivament, serà Google Drive. Pel que fa a Symbian, segurament pots trobar els equivalents d’aquestes aplicacions a Internet: no preteníem fer una cerca exhaustiva d’aplicacions per a sistemes operatius.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s