El 20è aniversari de les biblioteques judicials

Dimarts, 12 de juny, les biblioteques judicials vàrem celebrar els 20 anys de la inauguració de la Biblioteca del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) de Catalunya al Palau de Justícia de Barcelona, el 12 de juny de 1992. L’obertura d’aquesta biblioteca va significar la “primera pedra” de l’actual Xarxa de Biblioteques Judicials de Catalunya.

La primera meitat del matí va transcórrer al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, on ens van donar la benvinguda el seu director, Josep Xavier Hernández, i la cap del Servei de Documentació i Arxius Judicials, Bibiana Palomar.

A continuació, es va fer la projecció de 3 vídeos commemoratius de l’aniversari: dos elaborats en un taller de Narratives digitals, en el marc del programa Compartim, i un tercer muntat amb fotografies i filmacions de biblioteques i de bibliotecaris judicials. Els vídeos van resultar força emotius, perquè hi apareixien tant elements històrics de la trajectòria de la Xarxa de Biblioteques Judicials com també visions personals i felicitacions dels bibliotecaris judicials.

Després de la pausa ens dirigirem al Palau de Justícia de Barcelona, on vàrem fer una visita guiada per Núria Carreras del Gabinet de Premsa del TSJC. La visita ens va agradar molt, i per alguns bibliotecaris va ser una autèntica novetat, ja que n’hi ha que fa anys que treballen a justícia i encara no havien tingut ocasió de conèixer aquest edifici tan emblemàtic. Durant la visita, el president del TSJC, Miquel Angel Gimeno, va sortir d’una reunió de la Sala de Govern per saludar-nos, agrair-nos la nostra feina, felicitar-nos i fer-se una fotografia amb tots nosaltres, cosa que ens van fer molta il·lusió.


La visita va acabar a la Biblioteca, especialment decorada per a la celebració. Van acomiadar la jornada Xavier Fabregat, director general de Modernització de l’Administració de Justícia, i Victòria Perearnau, subdirectora de Suport Judicial, juntament amb la cap del Servei, Bibiana Palomar. El director va dir-nos que la tasca de les biblioteques judicials és important per a l’assoliment d’un millor i més modern servei de l’administració de justícia.

Per últim vàrem apagar les espelmes del pastís dels 20 anys i brindàrem per la Biblioteca, la Xarxa de Biblioteques, per tots els bibliotecaris i pel 20è aniversari.

Eulàlia Sau

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s