IV Jornada Activitat Física i Esport

El passat 6 de juny vam celebrar al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Montjuïc la jornada anual de tècnics esportius. Com ja va sent habitual any rere any, va ser un èxit rotund quant a l’assistència i participació del nostre col-lectiu i de tota la gent que ens va voler acompanyar.

En primer lloc, vam tenir l’oportunitat de gaudir de la presència de l’acadèmic Francesc Torralba. El doctor en filosofia i teologia de la Universitat Ramon Llull ens va il·lustrar amb la ponència “L’esport, instrument de cohesió social”. Va ser una intervenció molt escaient, precisa i intel·ligentment argumentada. I les respostes a les preguntes posteriors dels assistents van acabar de dotar de profunditat la seva exposició.

Tot seguit, l’educadora de Quatre Camins, Cèlia Àvila, ens va mostrar una narrativa digital sobre la història dels JJOO penitenciaris, coincidint que enguany és un any olímpic i a les presons celebrem les nostres olimpíades. Vam fer un recorregut des dels modestos inicis, allà cap al 1992, fins al 2008, últimes olimpíades celebrades als nostres centres.

A continuació, el tècnic d’esports de Brians 2, Raúl de Amo, ens va presentar el producte 2012 de la CoP Activitat física i esport, “Iniciació en la dinamització del futbol sala als centres penitenciaris”. I, com a part final de la jornada i prenent com a referència el producte d’aquest any, es va formar una taula rodona, en la qual es va parlar del futbol federat a les presons. Cal destacar la presència de quatre importants personatges del món penitenciari i del futbol federat a les presons a nivell estatal: Francisco López Servio, director del CEDIFA andalús, el mediàtic pare Manel, Israel López, tècnic de la Federació Catalana de Futbol, i Jordi Polls, tècnic d’esports de Quatre Camins. Així mateix, vam poder veure l’excel·lent gravació d’una sèrie d’interns del CP Joves i de Quatre Camins en què donaven la seva opinió sobre l’esport federat.

Un cop finalitzada i consolidada la nostra jornada esportiva anual, us animem que no hi falteu l’any vinent!

Jordi Pedrola Vall

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s