Aplicacions mòbils: consells per aconseguir les millors

Al nostre post del 15 de maig d’enguany ja us vam parlar de les aplicacions mòbils per a l’optimització de la productivitat. Com ja vam dir en aquella ocasió, hi ha milers d’aplicacions de tot tipus, per la qual cosa no sempre és fàcil trobar les que ens poden ser més útils ni descobrir-ne d’altres que mai no haguéssim pensat que poguessin existir i que ens podrien anar molt bé.

Les aplicacions es poden descarregar des de les pàgines oficials –anomenades botigues– de cada plataforma, que tenen en comú una classificació per categories. Així, a l’App Store d’Apple hi podem trobar aplicacions però també molts altres materials que comercialitza l’empresa pionera en dispositius mòbils, que compta amb més de 500.000 aplicacions per a iPhone i iPad, molt ben classificades i subclassificades per àmbits. A Google Play Store, per als dispositius Android, podem veure com, a més de facilitar una classificació molt completa per categories, posen molt l’accent en les recomanacions i en informar-nos de quines són les aplicacions amb més èxit; actualment hi ha al voltant de 450.000 aplicacions (atès que Android es basa en programari lliure, també podem obtenir aplicacions a altres botigues, com ara Soc.io). A Blackberry App World trobem un plantejament molt similar al de Google Play Store; hi ha aproximadament 100.000 aplicacions per als dispositius RIM. La pàgina d’aplicacions per a Windows Phone de Microsoft també és similar a les dues anteriors, i conté més de 50.000 aplicacions.

Ara ja sabem on obtenir les aplicacions, però continuem perduts davant d’una quantitat tan ingent per triar-ne. Per ajudar-nos a trobar el que volem, podem fer servir aquestes recomanacions:

– Per a iPhone: aquest article de Jill Duffy per a PC Magazine, que recull les 100 millors aplicacions segons l’autor. I Doug Aamoth, per a la revista Time, recull les 50 millors aplicacions de 2012.

– Per a Android: la pàgina 101 Best Android Apps recull, com indica el seu nom, les que es consideren les 101 millors aplicacions. Gay Cutlack recull en aquest post a Techradar les que considera 60 millors aplicacions gratuïtes de 2012.

– Per a BlackBerry: PC World recull en aquest article les que consideren 12 millors aplicacions. I a iMóvil en seleccionen les 10 millors aplicacions gratuïtes.

– Per a Window Phones: Best WP7 Apps ens n’ofereix una selecció de les millors, i Adam Bunker en tria les que considera les 100 millors en aquest post per a Electricpig.

Ara, a més, cal afegir-hi la nova la plataforma pròpia de Facebook per a aplicacions socials, anomenada App Center, que de moment només oferirà els seus productes per a Apple i Android.

Sobre la imatge: Digitalks #11 © _dchris CC BY-NC-ND 2.0

One thought on “Aplicacions mòbils: consells per aconseguir les millors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s