Adéu, Hotmail

L’evolució d’Internet és encara imprevisible. Res semblava fer pensar que Hotmail, aquesta marca tan pròpia dels inicis d’Internet, un dia s’extingiria. Sembla, doncs, que Microsoft ha decidit explotar una altra marca seva, que també té una pila d’anys i que durant molts anys ha estat el programari per excel·lència per llegir correu electrònic: es tracta d’Outlook.

Outlook forma part de la suite d’ofimàtica d’Office i té altres utilitats a més de ser un client de missatgeria: disposa d’agenda, permet incloure notes i gestionar els contactes àgilment.

Ja fa dies que Microsoft aconsella l’actualització de Hotmail a Outlook pels motius que ells mateixos indiquen quan s’intenta configurar l’Outlook:

 • La interfície del Outlook és més ràpida i neta i t’ajuda a centrar-te en els correus electrònics realment importants
 • Outlook connecta les converses amb les fotos dels teus amics, els tuits i les seves actualitzacions de Facebook. Efectivament, en l’època 2.0 es trobava a faltar ja feia temps la connectivitat en un món on tot està connectat.
 • Outlook és més productiu, ja que ofereix 7 GB per emmagatzemar al núvol i permet usar aplicacions per crear documents en Word, Excel i PowerPoint

A més, l’Outlook permet un emmagatzematge il·limitat de correus i menys correu brossa i, sobretot, és multicanal (funciona a l’ordinador, Mac, telèfon i tauleta). L’adreça de correu, la contrasenya, els missatges rebuts i els contactes es mantenen de la mateixa manera i les opcions de configuració es poden modificar en qualsevol moment.

El traspàs de Hotmail a Outlook és un procés senzill: els missatges de correu, els contactes i les carpetes que es tinguin a Hotmail passen a Outlook sense haver de fer cap procés d’exportació-

D’altra banda, també hi ha la possibilitat d’aconseguir adreces amb el domini @outlook.com. Es poden aconseguir per dues vies:

 • vinculant-lo a un compte de Hotmail (de manera que es rebin en el compte original): es poden crear un màxim de cinc àlies
 • canviar el nom del compte: és a dir que el compte de Hotmail passi a ser un àlies de la nova adreça d’@outlook.com

Material consultat: Cómo pasar de Hotmail a Outlook, paso a paso. La Vanguardia.com, Tecnologia, 7.8.2012

Sobre la imatge: New Router (May 14, 2010) [57/365] (c) Brenderous CC NY-NC-SA

Núria Vives

Núria Vives

2 thoughts on “Adéu, Hotmail

 1. Penso que és un avanç, i també l’enèsim intent de Microsoft (que va dominar de manera aclaparadora la informàtica anterior a l’eclosió d’Internet, i va tenir un paper important en els inicis de la xarxa) de guanyar terreny en l’ecosistema TIC actual i, sobre tot, del futur. De tota manera, el correu electrònic és ja una eina gairebé marginal, atesa la gran oferta de canals de comunicació immediata i múltiple que va portar la Web 2.0.

  M'agrada

 2. Tants anys de menysprear la marca Hotmail i al final fa una mica de nostàlgia que es perdi! Efectivament, Betlem és l’intent de Microsoft (la batalla final contra el gegant Google) de tenir un webmail com cal. Em sembla, però, que ja van tard. De tota manera, com deia al principi del post, tot és imprevisible i ja ho veurem 🙂

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s