Detecció i abordatge del consum d’alcohol, tema de treball del seminari de mesures penals alternatives

Pilar Duro al seminari de mesures penals alternativesMolts dels delictes pels quals són penades les persones que són sentenciades duen afegit el consum d’alcohol. És per aquest motiu que dins del programa Compartim de gestió del coneixement del CEJFE es va crear un grup de treball per aprofundir en les eines de detecció i abordatge del consum d’alcohol de les persones penades a una mesura penal alternativa (MPA).

El passat dimecres 15 de maig es va dur a terme un seminari, on van assistir més de 80 professionals, delegats d’execució de mesures sobretot, per aprofundir en l’anàlisi de la detecció, l’abordatge i el tractament que fan de les addiccions des dels serveis especialitzats. El seminari va ser un punt de debat on contrastar les experiències dels professionals de l’execució de mesures amb les dels professionals dels centres d’atenció i tractaments.

Víctor Martí i Sílvia Mondón al seminari de mesures penals alternativesEls ponents, Pilar Duro, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; Sílvia Mondón, metgessa i psiquiatra de l’Hospital Clínic de Barcelona, i Víctor Martí, psicòleg del Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) de Rubí, van exposar des de les seves pròpies perspectives, l’abast del món de les adiccions. Així van tractar què són les drogues, com funcionen, quins són els patrons de consum, els criteris assistencials, els trastorns relacionats amb l’abús de l’alcohol i molts altres temes que van servir per aprofundir en el món complex de les persones addictes.

Juan José Subero i Carolina Moreno al seminari de mesures penals alternativesEls tallers van permetre treballar aspectes de la realitat del compliment de penes i les dificultats que comporta la detecció de situacions de consum, d’abús i d’addicció que puguin presentar els penats.

Creiem que es van aconseguir els objectius pretesos malgrat les altes expectatives. Es va donar informació, es va permetre el contrast d’idees i es van formular tot un seguit de conclusions que permetran seguir treballant en l’eina que ha de permetre al col·lectiu de professionals de l’execució de penes i mesures alternatives ser més eficients i eficaços en la detecció i abordatge del consum de l’alcohol dels penats.

Pius Fransoy

Pius Fransoy

One thought on “Detecció i abordatge del consum d’alcohol, tema de treball del seminari de mesures penals alternatives

  1. Em sembla una iniciativa molt valuosa, atès que l’alcohol és la droga social per excel·lència i, per aquest motiu, la més difícil de combatre quan deriva en addicció i, a partir d’aquí, es produeixen comportaments agressius.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s