Presentació del material “Pares, jo no em separo” de l’Equip d’Assessorament Tècnic Civil en l’Àmbit de Família

Al voltant d’uns 200  professionals van assistir el passat 18 de novembre a la presentació del material  divulgatiu Pares, jo no em separo elaborat per l’equip d’assessorament tècnic civil en l’àmbit de família (EATAF) del Departament de Justícia, fruit de la seva trajectòria i experiència en la intervenció amb les famílies.

Pares, jo no em separo té com a objectiu ressaltar que els infants no se separen dels progenitors quan aquests trenquen la seva relació conjugal. Amb aquest material, díptic i pòster, es pretén sensibilitzar els pares davant de les tensions que pot generar en els fills un divorci i oferir-los recursos professionals.

En format decàleg amb vinyetes acompanyades cada una d’una senzilla frase dita per un infant, expressa les emocions dels infants en moments de conflicte dels pares. I aquí rau la novetat del decàleg, davant d’altres publicacions, ja que és el primer on el protagonista és el menor.

La jornada va ser un éxit de participació, però sobretot un èxit per l’alta qualitat de les intervencions, que van suscitar un interessant debat entre els ponents i els assistents, la qual cosa va generar un espai de reflexió i propostes de futur.

Els equips d’assessorament tècnic civil en l’àmbit de la família estan formats per professionals de la psicologia i del treball social, especialitzats en relacions familiars en l’àmbit judicial civil i en l’avaluació psicològica, social i psicosocial. Assessoren i donen resposta a les demandes judicials en matèria de família, amb criteris psicosocials, per tal de facilitar la presa de decisions judicials que garanteixin el millor interès del menor.

Pares, jo no em separo. Afavorir les bones pràctiques amb els fills en situacions de separació o divorci

4 thoughts on “Presentació del material “Pares, jo no em separo” de l’Equip d’Assessorament Tècnic Civil en l’Àmbit de Família

  1. Els nens tenen que tindre l’oportunitat d’expressar als que a la cap i la fi tenen que decidir el futur de les seves vides, (jutges, Equip Sataf, Ministeri Fiscal), les seves inquietuds, els seus sentiments i també les seves queixes. Es insuficient que les decisions es prenguin nomes a rel d’entrevistes fetes als progenitors sense escoltar als nens, per que es pugui realitzar a qui correspon decidir. Per fer una correcta valoració de la situació s’els te que escoltar si ho demana un dels progenitors o els propis nens. Andevant amb el projecte plantejat a la jornada, que es molt ambicios. Cordialment.

    M'agrada

  2. Els nens són els grans perjudicats en les separacions. Per paliar els efectes nocius de la mala relació entre els pares, existeix a Catalunya una nova figura: el COORDINADOR PARENTAL, que ajuda als progenitors a comunicar-se en les qüestions filials, i a extendre ponts; sempre en benefici dels menors.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s