Crear vincles: com desenvolupar llaços de treball

Treballar en sinergia vol dir créixer i el col·lectiu de monitors artístics dels centres penitenciaris de Catalunya cada any creixem una mica més amb el producte del coneixement. Enguany, sota el títol Crear vincles. Com desenvolupar llaços de treball, publiquem una guia de recursos, resultat d’un treball col·laboratiu, on s’evidencien les sinergies entre els professionals de dins i de fora, per construir un nou univers d’intervenció.

Aquesta guia incorpora un ampli ventall de possibilitats per enriquir el dia a dia dels tallers artístics a les presons catalanes. El document s’anirà ampliant i actualitzant per ser sempre vigent i útil. Té doncs per objectiu oferir als monitors més eines i més solucions per a qualsevol iniciativa que puguin tenir, tant individualment com amb altres professionals. Aquest recull de fitxes de recursos constitueix una nova eina, que el monitor pot fer servir tant de suport en les seves tasques diàries, com per incentivar nous projectes o reforçar aspectes que s’estiguin treballant a l’aula, de manera que obtingui el màxim rendiment de les seves hores, moltes, d’intervenció al centre.

Crear vincles es va presentar a la VIII Jornada de Monitors Artístics dels Centres Penitenciaris on vam rebre l’excepcional James King, que va exposar les experiències artístiques a les presons d’Escòcia, i Matteo Guidi que ens va presentar el seu insòlit treball que ha publicat al llibre Cuccinare in massima sicurezza (Stampa Alternativa/Nuovi Equilibri, 2013) on ens descobreix la creativitat i l’enginy a les presons italianes a través de la cuina.

Mireia Toboso
Monitora artística del CP Brians 2

One thought on “Crear vincles: com desenvolupar llaços de treball

  1. Moltíssimes gràcies pel post, em llegiré en calma la guia, m’interessa molt tot el que fa referència a la cuina, l’art i el món penitenciari. Sinergia, la transversalitat,la creativitat.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s