2015, la Xarxa de Biblioteques Judicials de Catalunya en xarxa

Anys de les biblioteques2015, l’Any de les Biblioteques, commemora 100 anys de biblioteques a Catalunya. La Xarxa de Biblioteques Judicials, si bé és un xarxa més jove (fa poc va celebrar just els seus 20 anys) està, no obstant això, ben enxarxada.

El passat 16 de juny la Xarxa va dur a terme un Seminari de caire intern, en què, una vegada més, els bibliotecaris judicials van reflexionar i debatre diferents aspectes de quatre grans línies d’actuació: l’organització interna, els serveis d’informació als usuaris amb mitjans electrònics, la gestió de les col·leccions, serveis i productes, i l’avaluació, difusió i visibilitat de la Xarxa respecte als usuaris, les institucions i la societat.

A més de fer xarxa interna, la Xarxa de Biblioteques Judicials participa en xarxes més àmplies en temes i aspectes que li són afins. D’una banda, com que la formen biblioteques judicials, la Xarxa forma part de la Red de Bibliotecas Judiciales, a les quals el Consell General del Poder Judicial, a través del CENDOJ, proporciona i manté el Catàleg Col·lectiu únic.

D’altra banda, les biblioteques judicials són biblioteques especialitzades, i així participen activament en alguns temes i actuacions de les BEG, les biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya. Aquest any 2015, la Xarxa ha participat en la Jornada de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya en què, a més de celebrar l’Any de les Biblioteques i de conèixer el sistema de biblioteques governamentals de Finlàndia, s’ha informat al col·lectiu BEG d’actuacions que s’estan duent a terme sobre constitució formal de les BEG, incorporació de les BEG al CCUC (Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya), directori de les BEG, programes per a préstec de llibre electrònic, possibilitat d’incorporació al servei Dialnet, sistema de valises internes per al préstec interbibliotecari i adquisició centralitzada de bases de dades. També s’ha celebrat l’Assemblea anual de les BEG amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat.

Finalment, cal esmentar que la Biblioteca de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya és una biblioteca judicial, però al seu torn participa en la Xarxa C-17 d’aportació i intercanvi en el Catàleg de publicacions periòdiques en biblioteques de ciències de la salut espanyoles i també ha assistit aquest any 2015 a les I Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya.

2015, biblioteques, xarxes i més xarxes.

Eulàlia Sau

eulàlia Sau

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s