El blog Gestió del coneixement, un dels 20 casos d’èxit a les xarxes socials de la Generalitat

20 casos d'èxitEns fa una il·lusió especial que el blog Gestió del coneixement hagi estat escollit un dels 20 casos d’èxit a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya, una publicació que es va presentar el 7 de setembre al Palau Robert de Barcelona.

Aquest blog va començar a caminar el gener de 2008 per explicar l’experiència de treball col·laboratiu mitjançant comunitats de pràctica al Departament de Justícia, en un moment en què hi havia pocs antecedents pràctics d’èxit i en què els blogs corporatius eren encara molt incipients.

Així el blog va reunir des dels seus inicis diverses qualitats que li conferien un caràcter especial i innovador: difondre experiències de gestió del coneixement al sector públic, donar veu als professionals del Departament perquè exposin els resultats del treball col·laboratiu (no oblidem que es tracta d’un blog coral en què hi han participat més de 82 autors diferents) i crear cultura col·laborativa a l’organització.

L’octubre de 2009 el blog va ser guardonat com a millor blog corporatiu dels Premis Blocs Catalunya, organitzats per l’Associació STIC.CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement), un reconeixement a la tasca feta i a la singularitat del blog. Ara el reconeixement ve de la Generalitat de Catalunya, que d’entre les moltes bones experiències dels diferents departaments i organismes ha triat el nostre blog com a cas d’èxit, un blog que té més de set anys de recorregut.

A més del blog, el Departament de Justícia també és present en la publicació amb una altra eina de xarxa social: el repositori de presentacions a SlideShare on es publiquen i es comparteixen els continguts que es generen principalment en les diverses activitats que es duen a terme al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Actualment hi ha prop de 500 presentacions publicades amb etiquetes per facilitar-ne la cerca i amb llicència Creative Commons per afavorir la reutilització per part de la ciutadania.

Aquest reconeixement va a tots els que formem part de la gran família del programa Compartim de gestió del coneixement del Departament de Justícia, que aquest any celebra el seu desè aniversari, i a totes les persones que han col·laborat a fer créixer el blog amb el seu coneixement.

Apunt a gencat blog

3 thoughts on “El blog Gestió del coneixement, un dels 20 casos d’èxit a les xarxes socials de la Generalitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s