VII Jornada d’Educadors Socials de Centres Penitenciaris

Un altre any que deixem enrere, i tampoc aquest faltarem a la nostra cita anual: la Jornada d’Educadors Socials de Centres Penitenciaris. Cada any us hi convidem tot dient que no us decebrà. Aquest any també. El col·lectiu ha fet una aposta forta per la innovació, per la recerca de solucions als problemes del dia a dia, de propostes i alternatives que millorin la nostra tasca i per compartir, i aprendre, de les experiències dels companys.

Us oferim un programa engrescador. Començarem amb la presentació de la feina realitzada per l’actual grup de treball, el programa de preparació per la vida en llibertat. No està acabat, tenim intenció de tenir-lo enllestit per la jornada del 2016. En aquests mesos que hi portem treballant hem estat recollint les dades, opinions i experiències d’interns de tots els centres (gràcies a la col·laboració del col·lectiu i a les eines que ens ofereixen les TIC hem obtingut una mostra d’uns 150 qüestionaris), que ens permet extreure conclusions i elaborar un programa que s’adeqüi a les expectatives i necessitats reals per assolir els objectius que tenim encomanats.

Després tindrem una ponència, “Innovacions provades en l’àmbit de la justícia”, a càrrec de Miquel de Paladella, que es presenta així a la web d’UpSocial: “Economista i emprenedor social, ha treballat en temes d’innovació social amb Ashoka, en incidència política amb Unicef, en drets humans amb Plan International i Global Movement for Children, i en desenvolupament amb la Societat Internacional per al Desenvolupament. A més d’UpSocial, ha fundat diverses organitzacions en l’àmbit de les microfinances i l’educació.”

I finalitzarem amb dos tallers simultanis; hem après d’edicions anteriors i aquest cop ningú se’n perdrà cap:

1. Anàlisi d’un cas: metodologia de la deliberació ètica, a càrrec de Begoña Román. Professora del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya.

2. Prosocialitat a presons. Un projecte de desenvolupament sociomoral, a càrrec de José Antonio Álvarez Díaz, coordinador de Treball Social del Centre Penitenciari El Dueso (Cantàbria). Està dirigit al desenvolupament del raonament sociomoral i la conducta prosocial dels interns a través de la realització d’activitats humanitàries i d’ajuda. El programa s’inicia amb un taller de formació en valors, ciutadania i prosocialitat, amb el cine como a eina. Després participen en activitats en col·laboració amb la comunitat amb l’objectiu de promoure comportaments cooperatius, prosocials i autònoms que assegurin l’exercici actiu d’una ciutadania cívica i responsable.

Us deixo enllaç al programa per si encara no us hi heu inscrit. I recordeu la frase de Voltaire: “Hi ha algú tan intel·ligent que aprèn de l’experiència dels altres”.

Ens veiem ben aviat,

Susana Gracia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s